Nenad iz Srbije je "pao" u Beču zbog krađe luksuznih satova u Bratislavi: Preti mu čak i doživotna robija! (VIDEO)

15.10.2022

08:01

0

Autor: M. Brkić

Pljačka se dogodila u sredu u 18 sati

Nenad iz Srbije je "pao" u Beču zbog krađe luksuznih satova u Bratislavi: Preti mu čak i doživotna robija! (VIDEO)
pljačka - Copyright Printscreen/Facebook/Polícia SR - Bratislavský kra

Nenad M. iz Srbije uhapšen je u sredu u Beču, samo dva sata nakon što je, kako se sumnja sa još dve osobe opljačkao radnju luksuznih satova "Hublot" u Bratislavi.

Pljačka se dogodila u sredu u 18 sati, a kako smo ranije pisali, najpre je žena zvonila da uđe u radnju, a radnik obezbeđenja joj je otvara vrata. U tom trenutku u radnju uleću dvojica muškaraca, sa kacigama za motor na glavama i napadaju radnika obezbeđenja, udarajući ga više puta čekićem u glavu. Žena tada beži iz radnje.

Potom, muškarci razbijaju vitrine i uzimaju 14 luksuznih satova, čija je vrednost procenjena na više od 150.000 evra. Zatim su pobegli u podzemnu garažu gde su se razdvojili, a Srbin je, kako je utvrđeno, pobegao skuterom u Austriju.

Nenad M. je ubrzo lociran, a potom uz saradnju policije slovačke i austrijske policije, uhapšen nešto pre 20.30 istog dana u blizini jedne stambene zgrade u Beču.

Protiv njega su u Bratislavi već podnete krivične prijave, a tereti se za krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu u vezi sa krivičnim delom oštećenje tuđe stvari. U slučaju da se dokaže da je kriv, preti mu kazna zatvora od 15 do 25 godina ili kazna doživotnog zatvora, saopštila je tamošnja policija.

Policija u Bratislavi navdi da nastavlja intenzivu potragu za preostalo dvoje osumnjičenih za ovo, kako navode, posebno teško krivično delo, uz međunarodnu policijsku saradnju.

Na novom snimku koji je objavila slovačka policija, vidi se da su osumnjičeni muškarci pobegli skuterom u podzemnu garažu hotela, u čijem sklopu se nalazi radnja koju su opljačkali a žena na trotinetu.

Čak se vidi i kako se penju uz stepenice hotela, noseći u rukama nešto nalik na veliku upakovanu sliku. Inače, taj predmet su prilikom pljačke bacili u radnju, pre nego što su ušli u nju. Oni nisu ni tada sa glava skidali kacige, a žena maramu, kojom je verovatno htela da se maskira. Na snimku se vidi kako se na stepenicama mimoilaze sa gostom hotela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike