Je li i vama posao daleko: Ona pređe 1.600 kilometara svakog dana (ANKETA)

20.01.2023

11:32

0

Autor: 24sedam

Đuzepina Đulijano svakoga dana ide na posao u umetničku školu iz Napulja u Milano

Je li i vama posao daleko: Ona pređe 1.600 kilometara svakog dana (ANKETA)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Putovati na posao sa jednog kraja Beograda na drugi u špicu zna da bude poduhvat od nekoliko sati, da ne govorimo o ljudima koji rade u srpskoj prestonici a žive u Obrenovcu, Mladenovcu, čak Novom Sadu.

Ali sve je to ništa prema jednoj ženi zaposlenoj u Italiji, koja je dospela u novine jer svakoga dana proputuje razdaljinu od kuće do posla koja je, preneto u naša „merila“, za 200 kilometar veća od razdaljine od Subotice do i Preševa.

Đuzepina Đulijano (29) se svaki dan vozi 800 kilometara vozom i autobusom na posao i isto toliko nazad. Kao i ne bi kada stanuje a jugu Italije, u Napulju a radi na severu, u Milanu.

Ustaje u 3.30, doručkuje i sprema se za posao u umetničkoj školi. Do železničke stanice iz porodične kuće ide autobusom, i u 5:09 je u vozu za Milano, prenosi pisanje italijanskih medija Fenix-magazin.de.

U 10 sati je u počinje svoju smenu u umetničkoj školi Bočioni, i na poslu je do 17 sati. Nazad u vozu je ponovo u 18:20, da bi kod kuće bila u u 22:53. Večera u vozu, kojim putuje preko cele Italije od septembra.

Glavni razlog ovog suludog putovanja na posao su previsoki troškovi života u italijanskoj metropoli Milanu. Tamo iznajmljivanje dvosobnog stana košta i do 1.800 evra a Đuzepinina plata je 1.165 evra.

Prevoz, odnosno „život u vozu“ je košta 400 evra mesečno, ali samo zbog toga što kupuje karte unapred i skuplja bodove za putovanja.

Kaže da će se u nekom trenutku verovatno preseliti u Milano ali da je sada još mlada i da može da podnese umor.

Da li biste vi mogli?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike