Vučić: Er Srbija ostvarila fantastične rezultate bez ikakve državne pomoći

19.01.2023

21:18

0

"Imali smo izvanredne rezultate u Er Srbiji, na ponos svakog građanina, bez ikakve državne pomoći ostvarili su profit od 21 milion evra i to u uslovima mešane korone i ukrajinskog sukoba", između ostalog je rekao predsednik Srbije

Vučić: Er Srbija ostvarila fantastične rezultate bez ikakve državne pomoći
Er Srbija - Copyright Tanjug/Air Serbia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Er Srbija ostvarila fantastične rezultate bez ikakve državne pomoći, ali je i naglasio da sa nekim preduzećima ipak nije zadovoljan.

- Imali smo izvanredne rezultate u Er Srbiji, na ponos svakog građanina, bez ikakve državne pomoći ostvarili su profit od 21 milion evra i to u uslovima mešane korone i ukrajinskog sukoba, gde imate i skraćeni broj destinacija i nemogućnost da ostvarite sve što želite - rekao je Vučić za Tanjug u Davosu gde je učestvovao u radu Svetskog ekonomskog foruma.

- Da napravite takav rezultat da Njujork postane jedna od profitabilnijih linija, da otvarate nove linije prema Kini, da let ka Čikagu kreće u maju, to su sve ogromne stavari - rekao je predsednik i ocenio da je napravljen ogroman rezultat.

Predsednik je to rekao odgovarajući na pitanje Tanjuga da li kada govorimo o dekarbonizaciji, zelenoj enegiji, protekcionizmu u SAD, smanjenju i ograničenju državne pomoći u Evropi, možemo zaključiti da bi to mogao da bude novi pravac razvoja u Srbiji i kako bi mogli da bustujemo domaća preduzeća. 

- Biće svakako - odgovorio je kratko i naglasio da će Srbija ulagati u zelenu energiju i to mnogo novca.

Tanjug/Miloš Milivojević
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Ulagaćemo u zelenu energiju, jer je to način, ne odustajući od onoga što je naše, nećemo da uništavamo sebe i termoelektrane. Čuvaćemo ono što je naše, ali ćemo ulagati u zelenu energiju - naveo je predsednik i dodao da se za to može naći finansijer i to spolja.

- To ne znači poklone, naći ćemo povoljno finansiranje za dugi niz godina, ne morate da pravite deficit u budžetu, a stopu javnog duga kontrolišemo na svaki način. To je strašno važno za nas. Verujem da ćemo napraviti dobre rezultate u okviru programa 'Čista Srbija' i novih zelenih investicija, više obnovljivih izvora i balansiranja energije - naveo je predsednik za Tanjug.

 Vučić je naglasio da je za to potreban veliki novac.

- Nameravamo to da učinimo, da podižemo bruto domaći prozivod zemlje, jer to utiče na rast plata i penzija - naveo je on.

BONUS VIDEO:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike