Saša Popović o projektu Lux 51: Nisam želeo da iznosim milione napolje (FOTO/VIDEO)

24.11.2022

18:35

0

Autor: G.M.Š.

Na predstavljanju projekta stambenog naselja „Lux 51“ u Beogradu, bivši suvlasnik „Granda" Saša Popović govorio o svom novom biznisu i tome koliko su „zaradili" oni koji su prvi kupili stanove

Saša Popović o projektu Lux 51: Nisam želeo da iznosim milione napolje (FOTO/VIDEO)
Saša Popović za 24sedam - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zaraditi veliki novac i potom uživati u njemu do kraja života na nekoj egzotičnoj destinaciji životni je san mnogih u Srbiji, ali ne i Saše Popovića, bivšeg vlasnika „Grand produkcije", koji se nakon „penzionisanja“ u estradnom smislu ubrzo našao u novom – razvoju nekretnina.

Za 24sedam Popović kaže da nije pobornik toga da se „pare iznose napolje“, već da se investira u Srbiji, i da se to dobro vidi pogotovo u Beogradu.

- Zaista ne znam da se negde u evropskim velikim gradovima gradi kao u Beogradu. Kada smo pre dve godine Brena i ja prodali „Grand produkciju“, razmišljao sam o tome šta da radim sa novcem, da li da ga iznesem u inostranstvo ili ostavim ovde. Odlučio sam da uđem u biznis ovde, jer smatram da je bolje da uložimo u našu Srbiju. Ovo je posao koji ne poznajem, ali mi je drago da ćemo ovde uspeti da izgradimo jedan luksuzan deo Bežanijske kose, sa lepim stanovima, restoranima, lokalima, vrtićem… – kaže Popović.

Nekako se namestilo, kaže naš sagovornik, da je sa partnerima za projekat „Lux51“ kupio plac baš prekoputa naselja gde dom imaju mnoga poznata imena sa srpske estradne scene.
Prodavci nekretnina kažu, pola u šali pola u zbilji, da su za dobru prodaju važne tri stvari: lokacija, lokacija i lokacija. Saša Popović se slaže.

- Siguran sam da je ovo najbolja lokacija u Beogradu, pogotovo u današnje vreme. Ovde na Bežanijskoj kosi ste 70-80 metara iznad platoa Novog Beograda i ruža vetrova ne dozvoljava da se nakuplja smog velikog grada. A sve vam je blizu, od aerodroma do šoping centara, pa do toga da brzo možete da se spustite u grad auto-putem ili da njime odete ka Zagrebu – objašnjava Popović.

Ko čeka... uštedi desetine hiljada evra

Ovakvu lokaciju nije bilo lako obezbediti, bilo je problema sa građevinskom dozvolom, na koju se dugo čekalo nakon obavljenih pripremnih radova. U međuvremenu su prvi kupci, koji su već dali deo novca, dugo čekali. Međutim, kaže Popović, to će im se isplatiti.

- Dozvole su se otegle, ali smo sada, posle 10 ili 11 meseci, počeli da gradimo, i nema nazad. Očekujemo da ćemo za dve godine završiti ceo kompleks. Što se kupaca tiče, oni koji su prvi potpisali ugovor su srećnici. Tada je cena po kvadratu bila niža, a u međuvremenu je porasla 600 -700 evra, ali oni će dobiti stan po ugovorenoj ceni. Sada je potražnja tolika da nećemo imati stanova koliko ima kupaca, jer ovo će biti jedinstven centar i pariraće svim najlepšim blokovima na Novom Beogradu – uveren je Saša Popović.

„Lux 51“, kao projekat stambeno-poslovnog kompleksa na Bežanijskoj kosi, potpisuje arhitektonski biro „Folić arhitekts“.

Gradi ga, na površini većoj od 65.000 metara kvadratnih, firma „Lux Invest International“, u kojoj su suvlasnici, pored Saše Popovića, i firma „Concord West“ biznismena Željka Drčelića i „Obliquatum“ biznismena Ostoje Mijailovića.

Najavljuje se vrhunski kvalitet materijala u izgradnji, izolaciji enterijera i stolariji, kako 280 stanova, tako i 48 multifunkcionalnih lokala, ali i vrtića u sklopu centra.

Zelene površine predviđene su oko čitavog kompleksa i u unutrašnjim dvorištima između lamela razdvojenih jedna od druge gotovo 30 metara, kao i 500 parking-mesta sa tri nivoa ispod zemlje.
Stanovi su planirane kvadrature od 32 do 220 metara kvadratnih, od garsonjera do petosobnih.

Cene stanova se, prema podacima sa veb-sajta, kreću od 2.800 do 3.200 evra po kvadratu, u zavisnosti od sprata i pozicije. Iz „Lux Investa“ kažu da su prodati svi stanovi male kvadrature, kao i polovina dvosobnih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike