Saša Popović progovorio o bakšišu na estradi! Ko najviše novca dobija i da li moraju da plate porez: Poreska nam je upala zbog Darka Lazića

20.11.2022

14:44

0

Kreativni direktor Granda pomenuo je i imena nekih koji prednjače u uzimanju novca na slavljima

Saša Popović progovorio o bakšišu na estradi! Ko najviše novca dobija i da li moraju da plate porez: Poreska nam je upala zbog Darka Lazića
Saša Popović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevači sa naše estrade neretko nastupaju na privatnim slavljima, gde dobijaju ogroman bakšiš, koji nekad izađe i po nekoliko desetina hiljada evra. Saša Popović, kreativni direktor Granda i čovek koji je stvorio takmičenje "Zvezde Granda", otkriva da su te cifre zaista neverovatne.

Snimci sa određenih veselja neretko dospeju u javnost, pa tada vidimo da pevači svašta rade kako bi doveli atmosferu do vrhunca, a samim tim i dobili više bakšiša.

ATAImages/Antonio Ahel
Saša Popović

- Đani pije iz cipele, ali to je fazon. Nema toga puno. Najviše bakšiša primaju Tea Tairović, Đani, Ljuba Aličić - ističe Popović.

On se prisetio i situacije kada je Poreska uprava došla u Grand produkciju da vide ko koliko prima novca, sa sve plaćenim porezom, pa se postavilo i pitanje kako od toliko para koje dobijaju mogu da finansiraju besne automobile i nekretnine. Očigledno je bakšiš tu glavna stvar, a to što ga ne oporezuju im mnogo znači. Neki od onih koji su hteli da provere bili su Darko Lazić, Rada Manojlović i Jelena Gerbec.

Printscreen „Zvezde Granda" Prva TV
Saša Popović

- Pričao sam kada je poreska inspekcija ušla u "Grand" 2015. godine, tražili su da vide koliko su Darko Lazić, Rada Manojlović i Jelena Gerbec novca primili na račun sa plaćenim porezom, koliko im je "Grand" uplatio. Darko Lazić je recimo 2014. godine, pre osam godina, primio na račun, mislim da je bilo oko 140.000 evra, za godinu dana. Rada Manojlović 131.000 evra, Gerbec upala manje, jer nema cenu kao što imaju ovi pevači. I onda su pitali: "Čekajte, kako je moguće da je samo ovoliko, mi smo čuli da je to mnogo više..." - bakšiš! Pitao sam njih kako oni tretiraju bakšiš, a oni su mi rekli da je to dobrovoljni čin na koji se ne plaća porez, ali se taj novac tretira kao "crne" pare! - ispričao je on.

On je dodao i da učesnici takmičenja "Zvezde Granda", kada zvanično potpišu ugovore sa produkcijom posle takmičenja i počnu da nastupaju, sav bakšiš koji dobiju zadržavaju za sebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike