Uspešna trodnevna manifestacija: Završen Sajam turizma u Novom Sadu (FOTO)

19.11.2022

23:16

0

Autor: 24sedam

Novosadski sajam je i ove godine, u saradnji sa izlagačima, organizovao Poklon-igru za posetioce sa kupljenim ulaznicama na 53. međunarodnom sajmu turizma

Uspešna trodnevna manifestacija: Završen Sajam turizma u Novom Sadu (FOTO)
Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu - Copyright FOTO TANJUG/ GRAD NOVI SAD KABINET GRADONACELNIKA

Na Novosadskom sajmu je od 17. do 19. novembra održan 53. međunarodni sajam turizma, koji je okupio više od 250 učesnika iz Srbije, zemlje partnera Crne Gore, kao i iz BiH, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

U Hali „Master“ tokom tri dana predstavile su se agencije, organizacije, institucije, poslovna udruženja, turoperateri, hoteli, banje, terme, nacionalni parkovi, osiguravajuće kuće, javna preduzeća, vinarije i destilerije, mali proizvođači hrane i pića, saopšteno je iz Novosadskog sajma.

Zemlja partner Crna Gora je prvenstveno najavljivala aranžmane za zimovanja, dočeke nove godine, ali i prve za letovanja u dobro poznatim primorskim mestima.

Na Danima karijere registrovalo se 60 posetilaca, a poslove su, pored hotela na Kipru, između ostalih nudili i UR Vida Foods & Coffee, Milenijum osiguranje.

Prijavljivali su se pomoćni radnici, kuvari, baristi, savetnici za prodaju osiguranja -životnog i neživotnog.

U B2B Pointu održano je i 10 sastanaka sa većim brojem učesnika.

Kongresni centar „Master“ bio je mesto na kojem su održani brojni stručni skupovi posvećeni đačkom, omladinskom turizmu kao i savremenim tendencijama u turizmu i hotelijerstvu.

Samo je Konferencija, koja je organizovana u saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, koja je trajala tri dana, okupila oko 100 učesnika/autora iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske, Turske, Italije, Kipra, SAD, Crne Gore, Hrvatske, dok je veliko interesovanje vladalo i za teme iz oblasti medicinskog turizma.

Brojne su bile i degustacije, ali i prilike da posetioci kupe proizvode od mleka, mesa, rukotvorine, rakiju, vina i druge proizvode.

Veliku pažnju je privukao i Festival festivala ROGALJ.

Novosadski sajam je i ove godine, u saradnji sa izlagačima, organizovao Poklon-igru za posetioce sa kupljenim ulaznicama na 53. međunarodnom sajmu turizma.

Darodavci su bili Hotel „Nordic“, Turistička organizacija Beograda, Hotel „Fruške terme“, Turistička agencija „Taratours“, Turistička organizacija Novi Pazar, Turistička organizacija Raška, Turistička agencija „Baja Tours“, Centar za kulturu, sport i turizam opštine Beočin, Hotel „Borovi“, Poslastičarnica „Oki's cakes“ i Poljoprivredno gazdinstvo Ðorđević.

Imena dobitnika će, kako se dodaje u saopštenju, biti naknadno objavljena na sajtu Novosadskog sajma.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike