Za godinu dana pet autoputeva

08.10.2022

09:32

0

Srbija nije odustala ni od jedne velike investicije uprkos posledicama svetske krize, rekao je predsednik Aleksandar Vučić

Za godinu dana pet autoputeva
Stanje na putevima/Ilustracija - Copyright Pixabay

U narednih godinu dana u Srbiji će biti završeno pet autoputeva ili brzih saobraćajnica, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

- Uspeli smo da ne odustanemo ni od jedne investicije i pored krize koja nas zadesila, jer znamo da je to uslov za naš rast – ukazao je predsenik.

Vučić je, u obraćanju građanima, kazao da će autoput do Kruševca biti završen do kraja godine, i da bi deonica trebalo da bude otvorena 30. decembra.

- Svi Kruševljani treba da znaju da će od nove godine imati autoput od Kruševca do Beograda i da će im do Beograda trebati samo sat i deset minuta - objasnio je on.

Vučić je kazao da će se nastaviti rad na Moravskom koridoru. Istakao je da će deonica Surčin - Novi Beograd biti završena do sredine februara što će omogućiti mnogo lakši izlazak na autoput „Miloš Veliki“.

- Verujemo da ćemo do kraja marta završiti celu obilaznicu oko Beograda, do sektora C, odnosno Bubanj Potoka. To će predstavljati ogromno rasterećenje za građane Beograda, ali i sve putnike koji idu sa severa na jug. Zatim idemo na ugovaranje sektor C, odnosno spajanje sa Pančevom i velikim mostom“, preneo je on.

Vučić je najavio da će do kraja iduće godine biti završena i brza saobraćajnica prema Valjevu, a do septembra autoput Ruma - Šabac.

- Za 11 meseci nema više prolaska kroz gužve u Jarku, Hrtkovcima, Platičevu. Imaćemo autoput do Šapca, pa će se stizati od Beograda do Šapca za 45 minuta - rekao je on.

Ulažemo i u železnicu

Vučić je kazao da će uz putogradnju biti nastavljeno ulaganje u železnicu.

- “Već su krenuli radovi na pruzi Niš - Brestovac, kao i pruzi Niš - Dimitrovgrad. Radimo brzu prugu Beograd - Niš, rastu troškovi ali imamo veliku podrška EU za te radove i hvala im - objasnio je on.

Vučić je kazao da država razmišlja da se spoji sa Vrbnicom prema Crnoj Gori, jer je pruga u užasnom stanju u delu prijepoljske i pribojske opštine.

- Do kraja 2025. imaćemo potpuno završenu prugu kroz Srbiju prema Mađarskoj. Do sada smo uspeli da ne odustanemo ni od jedne investicije i pored krize koja nas je zadesila, jer znamo da je to uslov našeg rasta - kazao je predsednik u Palati Srbija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike