Priboj dobio novi proizvodni pogon! Delovi za plovna vozila, traktore i kamione proizvode se u ovom gradu, a obilaze i Evropu

09.09.2022

16:48

0

Svako radno mesto je bitno, svaki novozaposleni radnik je dobitak ne samo za porodicu, nego i za lokalnu zajednicu

Priboj dobio novi proizvodni pogon! Delovi za plovna vozila, traktore i kamione proizvode se u ovom gradu, a obilaze i Evropu
FAP fabrika u Priboju - Copyright RINA

Nakon što je nekadašnji gigant FAP propao, borba za svako radni mesto u Priboju postala je veoma teška. Bolje dane donelo je otvaranje Slobodne zone, koja je postala industrijksi centar opštine na Limu, a sada je u neposrednoj blizini otvorena još jedna domaća, porodičina firma i obezbeđena su nova radna mesta.

- Proizvodnjom delova od poliester masa bavimo se već 30 godina i sada smo rešili da to zaokružimo u porodičnu firmu, pa možda malo i da posao proširimo - ističe vlasnik Radoje Zec.

Moderna proizvodna hala od 600 kvadrata izgrađena je za par meseci, neposredno pored Slobodne zone Priboj. Vrednost investicije je oko 250 hiljada evra, proizvodiće delove za plovna vozila, kataramene, delove za šinska vozila, a uskoro i delove za traktore i kamione. Trenutno se radi za domaće tržište, a pregovara se i sa ino - kupcima.

- Trenutno je zaposleno šest kvalifikovanih radnika, koji imaju i neophodno radno iskustvo, a plan je da do Nove godine zaposlimo još bar četiri radnika. Kako se posao bude širio povećavaćemo i broj radnika - kaže Zec.

Proizvodoni pogon nove preduzetničke firme „Surpleks” obišli su i čelnici lokalne samouprave, predsednik opštine Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović i izrazili zadovoljstvo otvaranjem jedne ovakve porodične firme, koja znači i zapošljavanje novih radnika.

- Svako radno mesto je bitno, svaki novozaposleni radnik je dobitak ne samo za porodicu, nego i za lokalnu zajednicu. Zadatak lokalne samouprave je upravo stvaranje što povoljnijeg privrednog ambijenta za otvaranje ovakvih preduzetničkih firmi a time i novih radnih mesta - kazao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike