Kuvajćani odustaju od Crne Gore: Investitor se povlači iz projekta na Luštici

09.09.2022

10:41

0

Kuvajtski investitori koji je trebalo da izgrade turistički kompleks "Montrose” na hercegnovskom delu poluostrva Luštica odustaju od projekta

Kuvajćani odustaju od Crne Gore: Investitor se povlači iz projekta na Luštici
Untitled - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Kompanijav „Nortstar“ obavestila je Vladu Crne Gore da se povlači iz projekta izgrade turističkog kompleksa "Montrose” na hercegnovskom delu poluostrva Luštica. Ugovo za ojva projekat je potpisan još 2009. godine ali do njegove realizacije nije došlo.

Ministar finansija Crne Gore, Aleksandar Damjanović, kaže da je dopis primljen bez prethodne najave, da je sredinom prošlog meseca Crna Gora tražila da se u direktnom kontaktu sagledaju problemi, kao i da je potom preko Ambasade zatražena komunikacija direktno sa investitorima koji su pozvani da dođu u Crnu Goru.

Damjanović je rekao da je Ministarstvo spremno da učini sve da bi zaštitilo interese Crne Gore, da se investicija realizuje transparentno i dodao da je krajnji rok 23. septembar.

Premijer Dritan Abazović je na javnoj sednici Vlade rekao da treba preduzeti sve da se realizuje ova investicija koja jee, kako je rekao, ogromna za crnogorske prilike.

Ocenio je i da investitori odlaze iz Crne Gore zbog toga što je, kako je rekao, neko prethodno loše radio ugovore sa njima.

Predstavnici kompanije „Nortstar” predstavili Abazoviću krajem januara projekat izgradnje luksuznog hotela, turističkih vila i kondo hotela na Luštici vredan 400 miliona evra, u kojema je trebalo da bude zaposleno 500 ljudi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike