Do zdravlja na klik: Srbija može da postane centar inovativnog zdravstva u Evropi

08.09.2022

15:52

0

Autor: 24sedam

Srbija ima dobru priliku da postane centar inovativnog zdravstva u ovom delu Evrope, sa potpuno digitalizovanim uslugama i kontaktom sa lekarom na klik, kažu iz „CompuGroup Medical“

Do zdravlja na klik: Srbija može da postane centar inovativnog zdravstva u Evropi
Lečenje preko računara - Copyright Foto: Pixabay/Tumisu

Srbija u tome ima punu podršku jedne od vodećih svetskih kompanija u oblasti e-zdravstva, rečeno jeu razgovoru predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Marka Čadeža i Franka Gotarda, osnivača kompanije “CompuGroup Medical”.

Gotard, koji je u poseti Srbiji na poziv prvog čoveka PKS, je kao komparativnu prednost Srbije istakao kvalitetan visokostručni  kadar. Zbog toga je i izrazio interes za „nearshoring“ (pružanje spoljnih usluga u susednoj zemlji/tržištu), za investiranje u Srbiji u oblasti digitalizacije zdravstva, kao i za otvaranje kompanije u Srbiji.

Čadež i Gotard o digitalizaciji zdravstva u Srbiji i načinu unapređenja kvaliteta usluga softverskom podrškom u zdravstvenim ustanovama, razgovarali su i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Tokom posete Srbiji Frank Gothard razgovarao je u Palati Srbija i sa predstavnicima kompanija i institucija koje rade na implementaciji digitalnih sadržaja u zdravstvu.

Tokom ovih razgovora razmatrane su mogućnosti saradnje sa kompanijom “CompuGroupMedical“, koja je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti e-zdravstva, sa sedištem u nemačkom Koblencu.

Kompanija se bavi pružanjem softverskih rešenja za e-zdravstvo koji podržavaju kako medicinske tako i organizacione poslove u lekarskim ordinacijama, apotekama, laboratorijama i bolnicama.

Kompanija posluje kroz sledeće segmente: Ambulantni informacioni sistemi, Apotekarski informacioni sistemi  Bolnički informacioni sistemi i Usluge povezivanja u zdravstvu, saopšteno je iz PKS.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike