I H&M beži iz Rusije: Povlače se sa svog šestog najvećeg tržišta

18.07.2022

07:58

0

Drugi najveći modni trgovački lanac u svetu, kompanija H&M, saopštila je danas da je odlučila da potpuno prekine poslovanje u Rusiji

I H&M beži iz Rusije: Povlače se sa svog šestog najvećeg tržišta
Prodavnica H&M - Copyright Profimedia

Švedski H&M (Hennes & Mauritz), potpuno odlazi iz Rusije i pridružuje se tako rastućoj listi stranih preduzeća koja napuštaju tu zemlju.

Ovaj multinacionalni brend je suspendovao poslovne aktivnosti u zemlji početkom marta, nakon oružanog napada Moskve na Ukrajinu. Rusija je bila šesto najveće tržište H&M-a, na kojem je kompanija povećavala broj prodavnica dok ih je na mnogim drugim tržištima smanjivala, prenosi Rojters.

- Nakon pažljivog razmatranja, ustanovili smo da je, s obzirom na trenutnu situaciju, nemoguće da nastavimo poslovanje u Rusiji - navela je u saopštenju glavna izvršna direktorka Helena Helmerson.

Iz kompanije su dodali da nameravaju da prodavnice u Rusiji privremeno ponovo otvore na ograničeni vremenski period, kako bi prodali preostale zalihe robe.

Procenjuje se da će potpuno zatvaranje koštati H&M oko dve milijarde švedskih kruna (191 miliona dolara). Celokupan iznos će biti uključen kao jednokratni trošak u poslovni izveštaj za treći kvartal.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike