Produžen rok za korišćenje vaučera, može do 30. novembra

07.07.2022

13:35

0

Do sada je podeljeno više od 152.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara

Produžen rok za korišćenje vaučera, može do 30. novembra
Ilustracija - Copyright Pixabay

Vlada Srbije danas je donela odluku da se rok za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji produži za mesec dana i da vaučeri umesto do 31. oktobra, kako je bilo prvobitno predviđeno, mogu da se iskoriste do 30. novembra, izjavila je za Tanjug ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Objašnjavajući razloge za ovu odluku, rekla je da je za osam radnih dana, otkada je raspodela počela, podeljeno više od 200.000 vaučera, čime su praktično smeštajni kapaciteti u zemlji popunjeni.

- Podeljeno je više od 152.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara i više od 45.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara. Pošto je rok za korišćenje vaučera bio 31. oktobar i smeštajni kapaciteti su praktično popunjeni, rešili smo da produžimo rok do 30. novembra, tako da građani sada mogu da obavljaju rezervacije do ovog datuma i da nađu mesto za odmor - kaže Matićeva.

Prema njenim rečima, najtraženije destinacije su Prolom Banja, Sijarinska Banja, zatim Sokobanja, Vrnjačka i Lukovska Banja.

Ministarka ističe da ovolika zainteresovanost građana za vaučere i odmor u Srbiji raduje i to ne samo zbog građana, već i zato što ona znači da će ova sezona biti dobra za celu ugostiteljsko- turističku industriju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike