NAVALA Podeljeno 140.000 vaučera za odmor, udruženja traže produženje roka važenja

05.07.2022

11:11

0

Udruženje "Moja Srbija" uputilo je Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine inicijativu za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, do 20. novembra

NAVALA Podeljeno 140.000 vaučera za odmor, udruženja traže produženje roka važenja
Ilustracija - Copyright Pixabay

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je do sada podeljeno 140.000 vaučera za odmor u Srbiji.

- To je još jedna potvrda očekivanja da će ovogodišnja turistička sezona biti odlična - rekla je Matićeva Tanjugu u Palati Srbija, gde se održava konferencija Nove ideje za novo vreme, na kojoj učestvuje i ministarka turizma Albanije Milera Kumbaro Furdži.

Matićeva je dodala da je najnoviji podatak o broju podeljenih vaučera dobar pokazatelj ne samo za građane, nego i za turističku i ugostiteljsku privredu i da sada imamo situaciju da su svi turistički kapaciteti rasprodati.

Objekti već popunjeni

Udruženje "Moja Srbija" uputilo je Vladi Republike Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, inicijativu za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, do 20. novembra.

Nove subvencije za odmor u Srbiji, koje su odobrene od strane Vlade Srbije, izazvale su veliko interesovanje građana.

- Za samo sedam dana podeljeno je skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti će tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta - navedeno je u saopštenju Udruženja "Moja Srbija".

Međutim, zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imaju probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja. Iz udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić rekao je da su tokom prethodnih nekoliko dana građani negodovali što ne mogu da nađu slobodan smeštaj, kako bi obavili rezervaciju koja je neophodna za dobijanje vaučera za odmor.

Nepopularan novembar...

Dodao je da je veliki broj žalbi stigao i od ugostitelja zbog kratkog roka u kome vaučeri mogu da se iskoriste, pa je tako većina malih ugostitelja popunila svoje tromesečne kapacitete za samo dva dana.

24sedam/Goran Sivački
Sokobanja među najtraženijim destinacijama...

- Produžetkom akcije do 20. novembra, do kada važe prethodni vaučeri za odmor, pomogli bismo građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji. Sa druge strane, pomogli bismo ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni - zaključuje Ristić.

Podsetimo, Vlada Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi. Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike