Carina „najurila“ C&A iz Srbije: Švercovana kineska roba kao original

06.07.2022

11:49

0

Autor: 24sedam

Država Srbija oštećena za šest miliona evra, radnici na ulici

Carina „najurila“ C&A iz Srbije: Švercovana kineska roba kao original
profimedia-0188050085 - Copyright Profimedia

Nemački modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) se sprema da ode iz Srbije nakon što je pokrenut postupak za utvrđivanje da li je švercom oštećen državni budžet

Prema pisanju beogradskog „Blica“, država je otkrila da su skoro sedam godina u „C&A Moda RS“ švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra.

Ova informacija je dobijena od zaposlenih kojima je menadžment i zvanično saopštio da je pitanje dana kada bi firma mogla da zatvori vrata i da ih ostavi na ulici.

- Uprava kompanije je sazvala u ponedeljak popodne sastanak na kom je saopšteno da bi brzo mogla da prestane sa radom - potvrdilo jke beogradskom dnevniku više sagovornika.

Modni lanac, koji je u Srbiju došao 2012. godine, pod istragom je za carinske prekršaje.

Postupak je pokrenula Uprava Carina, koja je u leto 2021. otkrila malverzacije u vezi sa uvozom robe koja nije njihov originalna. Prema nekim sumnjama, švercuje se roba od 2014. godine do danas.

- Zajedno sa špediterom omogućili su da se ozvaniči kao original švercovana kineska roba. Špediter je čak posle pokretanja postupka Uprave Carina promenio ime kako bi mogao dalje da radi u Srbiji - kaže izvor.

Kompanija „C&A“ u Srbiji posluju u 14 filijala. U APR je kao stopostoni vlasnik "C&A Moda RS" navedena austrijska firma "Retrvicon" a kao predstavnici, između ostalih, nemački državljani Norbert Šele i Gustav Maksimilijan Štajninreg.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike