Trend dobrih rezultata carine se nastavlja: Oglasio se Branko Radujko - rekordna svota novca uplaćena u republički budžet!

11.06.2022

10:41

0

Podaci pokazuju da je prihod od početka godine uvećan za 34 odsto - kazao je Radujko

Trend dobrih rezultata carine se nastavlja: Oglasio se Branko Radujko - rekordna svota novca uplaćena u republički budžet!
Tan2022-3-30_112456230_4 - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Vršilac dužnosti direktora Uprave carine Branko Radujko izjavio je danas da Uprava carina i ove godine nastavlja trend dobrih rezultata iz prethodne jer je u republički budžet uplaćeno rekordnih 749,7 milijardi dinara i ostvaren prihod od 115 miliona evra.

- Ostvaruju se rekordni prihodi za budžet. Podaci pokazuju da je prihod od početka godine uvećan za 34 odsto. Zaustavljamo šverc cigareta, naftnih derivata i digitalizujemo carinu. Tome je doprinela neuporedivo veća efikasnost carinske službe, kontrola zakonitosti u radu i snažna borba protiv krijumčarenja, ali i drugih faktora koji nisu u nadležnosti carine - rekao je Radujko u intervjuu za Blic.

Na pitanja da li su službenici carine motivisani i da li uprava uspeva da zadrži kadrove koji su važni za ostavrenje ciljeva i dobre rezultate, Radujko je odgovorio da je motivacija zaposlenih veća nego u prethodnim godinama.

- Naš narod je pravdoljubiv i ceni kada vidi da neko ima nameru da uvede red, da se poštuje rad, a nerad i zloupotrebe kažnjavaju. To je velika motivacija. Imamo ogromnu bazu znanja, sjajne ljude koji vole svoj posao i izuzetno su poštovani u Svetskoj carinskoj organizaciji - ukazao je Radujko.

ATA Images
 

On je potvrdio da se potpuna digitalizacija uvoznih, izvoznih i tranzitnih postupaka zaokružuje kroz nekoliko projekata.

- Neke od projekata sprovodimo kroz evropske fondove, a neke samostalno. Privreda će dobiti brže, efikasnije, pravno potpuno izvesnije i jeftinije procedure u spoljnotrgovinskom prometu, a građani efikasniju administraciju i više novca u državnom budžetu - poručio je Radujko i ponovio da carina neprekidno informiše javnost o važećim propisima i predočava da se carinski prekršaji ne isplate.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike