Vlada odobrila turističke vaučere od po 15.000 dinara, kreće prijava!

27.06.2022

08:41

0

Ovakva mera je do sada dala značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma, navode u Vladi Srbije

Vlada odobrila turističke vaučere od po 15.000 dinara, kreće prijava!
profimedia-0169337092 - Copyright Profimedia

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu kojom su odobreni dodatni turistički vaučeri u vrednosti od po 15.000 dinara, odnosno 10.000 dinara za one koji su već iskoristili vaučere od 5.000 dinara.

Pravo na vaučere, koji moraju da se iskoriste do 31. oktobra ove godine, imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti, saopštila je Vlada Srbije.

Primenom Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu, očekuje se značajan doprinos u intenziviranju korišćenja postojeće turističke ponude u Srbiji, umanjenje deviznog odliva, ali i umanjenje štetnih posledica izazvanih epidemijom kovid 19.

Tokom 2022. godine već je izdato, a u znatnom delu i iskorišćeno 100.000 vaučera po 5.000 dinara, čime se stimuliše boravak domaćih turista u zemlji i utiče na produženje prosečnog broja noćenja domaćih turista.

Imajući u vidu da se ova uredba donosi od 2015. godine, sasvim pouzdano se može reći da je do sada dala značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma, a s obzirom na to da je sektor turizma i ugostiteljstva najviše pogođen krizom izazvanom epidemijom korona virusa, ovaj vid podsticanja dobio je dodatno na značaju pošto su veliki gubici donekle ublaženi turističkim prometom domaćih turista, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike