Siniša Mali objasnio: Kada i kako će građani moći da se prijave za vaučere za letovanje u Srbiji

26.06.2022

20:01 >> 20:06

0

Autor: 24sedam

Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara

Siniša Mali objasnio: Kada i kako će građani moći da se prijave za vaučere za letovanje u Srbiji
Vrnjačka banja - Copyright Profimedia

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali objasnio je večeras u emisiji "Hit Tvit" na Pinku da će zainteresovani građani za vaučere za letovanje u Srbiji moći da se prijave preko Pošta Srbije, i to od sutra. 

Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara. Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere, a 100.000 građana koji su već dobili vaučere od 5.000 dinara dobiće još 10.000.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

- Već od sutra će građani Srbije moći da se prijave. Dakle, 200.000 novih vaučera od po 15.000 dinara. U Pošti Srbije možete da se prijavite. Inače, mi smo početkom godine izdali 100.000 vaučera od po pet hiljada dinara. On koji su dobili vaučere od pet hiljada dinara, automatski će dobiti još 10.000 dinara. Tako da ćemo imati 300.000 građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju - kazao je Mali.

Minimalac i plate duplo povećane

Govoreći o povećanju plata i penzija, Mali govori da će penzioneri imati najveće povećanje u poslednjih nekoliko decenija, dok će minimalci i plate biti duplo povećane.

Profimedia
 

- Veoma su nam važne investicije koje smo pokrenuli pre nekoliko godina. U ovom trenutku se gradi 10 novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica, škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kad ima prostora povećavamo plate i penzije. Mi ćemo od 1. novembra i 1. januara povećati penzije za 19,1 odsto. To će biti najveće povećanje penzija. Nekoliko decenija nije bilo toliko povećanje. Idemo na povećanje zarada dvocifreno - rekao je Mali.

Pojedini opozicioni mediji su naveli kako se Siniša Mali ponaša kao Deda Mraz, a on je odgovorio i kako su političari koji su bili na vlasti pre SNS-a ovo isti mogli da urade, ako i da se u Srbiji danas otvaraju fabrike, a da je nezaposlenost manja.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike