Počela prijava za 15.000 dinara! Sve o načinu apliciranja, potrebnim dokumentima, ali i listi ugostitelja

27.06.2022

07:53

0

Autor: J.S.J.

Rok da se iskoriste vaučeri je 31. oktobar

Počela prijava za 15.000 dinara! Sve o načinu apliciranja, potrebnim dokumentima, ali i listi ugostitelja
Profimedia/Pixabay

Ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio pre nekoliko dana je već krenulo. Naime, danas na šalterima pošta u zemlji građani mogu da se prijave za vaučere za odmor u Srbiji. Vrednost vaučera je čak 15.000 dinara. 

Mogu da ih dobiju penzioneri, nezaposleni, studenti i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara, a država je za to obezbedila tri milijarde dinara.

Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara. Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere. Ono što je važno znati je da oni koji su već konkurisali za vaučere od 5.000 dinara dobiće automatski još 10.000 dinara, a takvih je kako je juče rekao ministar finansija Siniša Mali 100.000.

Rok da se iskoriste vaučeri je 31. oktobar, uz napomenu da je minimum pet noćenja.

Građanima je prilikom podnošenja prijave potrebna i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor. U zavisnosti da li ste studenti, nezaposlena osoba, penzioner ili zaposleni podnosite odgovarajuću potvrdu.

Detaljne informacije o načinima prijave, formulare možete naći na sajtu vaucerisrbija.com. Ono što je važno znati je da osoba može ovlastiti nekog drugog da aplicira za vaučer.

Tu takođe imate i listu ugostitelja u svim turističkim mestima u Srbiji koji primaju vaučere.

Ovako izgleda obrazac koji morate da popunite.

 

BONUS VIDEO:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti