Momci iz Obrenovca "provalili" unosan biznis: Zarade 300 evra dnevno, a policija ih obožava!

12.06.2022

18:00

3

Aleksa i Nikola došli su na neobičnu ideju kako da zarade lepe pare i pritom očiste svoju okolinu

Momci iz Obrenovca "provalili" unosan biznis: Zarade 300 evra dnevno, a policija ih obožava!
bogatstvo u đubretu 30 (7) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Iako su tek ušli u dvadesete, mladi Obrenovčani Aleksa Radosavljević i Nikola Vidaković “provalili” su super biznis. Na Jutjubu su gledali klipove ljudi iz Amerike koji na magnet “pecaju” iz vode sefove, telefone, zlato i počeli da razmišljaju o tome šta bi njima trebalo da takav posao pokrenu u Srbiji.

Za početak, čamac, penta i magnet, međutim, ovo ulaganje iziskuje oko 1.000 evra u startu. Nisu naišli na razumevanje porodice i bliskih prijatelja, svi su ih gledali sa podozrenjem i sumnjali u to da mogu da uspeju. Samo je Aleksin ujak bio spreman da ih podrži i finansijski i moralno, pa su momci zahvaljujući njemu krenuli u akciju.

Armatura, boce, ključevi...

Seli su u čamac i počeli da obilaze Savu, međutim, nisu uspevali ništa značajno da izvuku iz vode, sve dok se Nikola nije dosetio da pokušaju ispod Ostružničkog mosta, jer je relativno skoro izgrađen i znao je da je svašta padalo sa njega u vodu.

Bio je u pravu. Ispod mosta su našli gomilu profila, armature, PP aparata, raznih boca, klučeva...

- Najveći komad koji ja znam je bio jedan profil, on je dužine sedam metara, izlazio je iz čamca koliko je bio dugačak, i da bismo ga izvadili iz vode, ja sam morao da uđem u vodu, tačnije, na jedan betonski deo, šip... Ušao sam, vezali smo ga kanapom, taj komad je imao 150 kila, što kad se pretvori u novac iznosi oko 50 evra, odnosno 6.000 dinara - rekao je Aleksa u emisiji “24sedam sa Marom”.

Momci se ovim poslom bave pet meseci, međutim, to nije ni blizu njihove rekordne dnevne zarade.

- Uzećemo prosečnu cenu, da je 30 dinara za gvožđe po kilogramu. Kada odemo na Savu, taj dan se ne vraćamo bez pola tone, znači u principu 15.000 dinara je najmanje, a najviše u jednom danu smo izvadili 2,5 tone, što je zarada od oko 75.000 dinara. Možemo reći da nam je prosečna dnevna zarada oko 30.000 dinara - otkrili su voditeljki Mariji Atanasković.

Vikend rezervisan za Savu

Aleksa i Nikola su već zaposleni i imaju poslove koje rade radnim danima, dok je vikend rezervisan za Savu i pecanje na magnet.

- Skoro je cena gvožđa skočila na 40 dinara, to je bilo najviše i kada smo to videli, odlučili smo da uzmemo šest slobodnih dana i da odemo da damo svoj maksimum. Za tih šest dana uspeli smo da izvadimo pet tona, što je bilo 200.000 dinara, podelili među sobom po 100.000 dinara... Naravno, imali smo i troškove, odvoz tog metala do otpada na otkup i hranu za nas tokom tog dana, ali zarada je naravno mnogo veća - rekli su za portal 24sedam.rs.

Sada im, nakon uspeha, rođaci i prijatelji koji nisu verovali u ovaj poduhvat, traže da ih vode na “pecanje”, dok su im majke ponosne, i pitaju ih koliko su tog dana uspeli da izvuku.

Kako je ovaj biznis legalan, šta im kaže rečna policija i šta im se sve dešavalo na nepredvidivoj vodi, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike