Netfliks zatvara dobar deo biznisa: Krenuli i sa otkazima!

18.05.2022

08:48

0

Autor: 24sedam

Američkom gigantu sve je pošlo naopako nakon lošeg izveštaja o zaradi u prvom kvartalu ove godine i gubitku od oko 200.000 pretplatnika

Netfliks zatvara dobar deo biznisa: Krenuli i sa otkazima!
Netflix - Copyright Profimedia

Američku produkcijsku kompaniju Netfliks, koja pruža pretplatničke striming usluge korisnicima, nastavile su da prate loše vesti! Sve je pošlo nizbrdo nakon posebno lošeg izveštaja o zaradi u prvom kvartalu ove godine, koji je otkrio gubitak od 200.000 pretplatnika i predviđao da će još dva miliona od 221 miliona pretplatnika napustiti Netfliks.

Odmah nakon toga usledila su otpuštanja koja se očigledno nastavljaju... Naime, pored otpuštanja 150 stalno zaposlenih u Netfliksu u utorak, otkaz je dobilo još 70 radnika iz studija za animaciju jer nekoliko planiranih animiranih serija i filmova neće biti realizovano, piše Biznis Insajder.

Stremer je takođe opustio 60 do 70 izvođača koji rade za društveni medije i kanale za objavljivanje korisnika, uključujući Strong Black Lead, Golden sa fokusom na azijsku Amerikanku, te Con Todo koji je fokusiran na latinsku muziku, kao i Most, fokusiran na LGBTK.

Takođe, kako se dodaje, desetine pisaca i izvođača za kanale društvenih medija i uređivačke vertikale strimera je otpušteno, uključujući i neke na fan sajtu Tudum, gde je prethodna runda ukidanja radnih mesta bila u aprilu.

- Preselio sam se u novi stan. A sada pokušavam da smislim kako da ga priuštim - rekao je za Insajder jedan ugovarač Netfliksa koji je otpušten.

Netfliks je u aprilu otpustio 25 stalno zaposlenih u marketingu, pored skoro desetak radnika u Tudumu, koji je pokrenut u decembru prošle godine. Tako je oko 150 zaposlenih sa punim radnim vremenom radilo u različitim odeljenjima, a Deadline je izvestio da su neki rukovodioci originalnog sadržaja bili otpušteni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike