Srbija uz rame Londonu, Frankfurtu i Milanu: Američki gigant otvorio u Kragujevcu regionalni centar

11.05.2022

09:13

0

Korporacija "Orakl", globalni IT gigant, otvorila je svoj prvi regionalni centar za jugoistočnu Evropu

Srbija uz rame Londonu, Frankfurtu i Milanu: Američki gigant otvorio u Kragujevcu regionalni centar
Profimedia

U državnom Data centru u Kragujevcu juče je u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i zamenika šefa misije ambasade SAD Džona Ginkla potpisan komercijalni ugovor sa korporacijom Orakl (Oracle).

Korporacija "Orakl", globalni IT gigant, otvorila je svoj prvi regionalni centar za jugoistočnu Evropu, u Državnom data centru u Кragujevcu. Potpisivanjem ugovora sa najvećom kompanijom za poslovne softvere, istaknuto je da se Srbija pozicionira kao regionalni IT lider.

Osnivanjem prvog regionalnog centra "Orakla" van Evropske unije, Кragujevac i Srbija staju rame uz rame sa Londonom, Frankfurtom i Milanom. Investicija tog IT giganta u regionalno čvorište u Državnom data centru vredna je desetine miliona evra. Orakl je za početak zakupio prostor za 120 rek-ormana, uz mogućnost da se on utrostruči.

Кenet Johansen, potpredsednik "Orakla" za klaud tehnologije i regionalni direktor za severnu i istočnu Evropu, rekao je da će formirati platformu za zdravstveni sektor, elektronsku upravu, digitalizaciju, a moći će da je koriste i privatne kompanije u Srbiji.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug