"Dobili su ponude osiguranja": Ministarka ne najavljuje pare za turističke agencije

03.11.2020

08:52 >> 09:02

0

"Dobili su ponude osiguranja": Ministarka ne najavljuje pare za turističke agencije
Copyright Tatjana Matić/srbija.gov.rs

Posredstvom Ministarstva turizma i trgovine, sedam turističkih agencija dobilo je polise osiguranja, dok su neke dobile ponude, kaže nova ministarka Tatjana Matić.

Od početka kovid-krize, 681 osoba iz oblasti turizma ostala je bez posla, a posredstvom Ministarstva sedam turističkih agencija dobilo je polise osiguranja, dok je njih 18 dobilo ponude osiguranja na koje treba da odgovori, rekla je danas nova ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Za Tv Prva, ona je rekla da priče o više hiljada ljudi u sektoru turizma koji su ostali bez posla nisu zvanično utemeljene, već da je prema Centralom registru obaveznog socijalnog osiguranja reč od 681 osobi.

– Do sada je sedam turističkih agencija dobilo polise osiguranja, a tako i licence za rad, a 18 ih je dobilo ponude osiguravajućih kuća i njihov odgovor se čeka – rekla je ona.

Ministarka je ocenila da su gubici u turizmu ogromni i da oni sa sektorom hotelijerstva, ugostiteljstva i organizacije događaja iznose oko milijardu dolara.

Pročitajte još:

Stari zanati su moderni i traženi, samo da još dobijemo zanatlije

Muke banatskih ratara: Zemlja postala preskupa, kako da mladi ostanu na njoj

– Prioriteti Ministarstva u sektoru turizma su saradnja na rešavanju velikih problema oko kovida. Očekuje nas 100.000 novih vaučera od 1. januara. Razvijamo infrastrukturu, pa će biti otvorena žičara od Brzeće ka Kopaoniku – rekla je ona.

U sektoru telekomunikacija oko 900 škola do sada je dobilo lokalnu računarsku mrežu, a planirano je da je dobije još 500.

– Započet je veliki projekat širokopojasnog interneta u ruralnim krajevima za 600 naselja, što je 9.000 do 10.000 domaćinstva, i to u najugroženijim delovima zemlje – rekla je ona.

Najavila je i dalji rad na usavršavanju i uvođenju novih servisa elektronske trgovine u cilju pospešivanja razvoja tržišta.

Kako je ocenila, njen prethodnik na mestu ministra i partijski šef Rasim Ljajić je čovek sa harizmom, političar i državnik koji je, za 20 godina na političkoj sceni ,stekao poštovanje građana.

– Teško je kad vas porede sa Rasimom Ljajićem, a moj zadatak je da radom opravdam ukazano poverenje – ocenila je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike