Od 24. februara Rusi otvorili 318 novih firmi u Srbiji - Ukrajinci šest!

07.04.2022

14:58

0

"Ovaj broj nije nikakav trend već samo posledica trenutnih međunarodnih okolnosti"

Od 24. februara Rusi otvorili 318 novih firmi u Srbiji - Ukrajinci šest!
Milan Lučić, direktor APR - Copyright Promo/24sedam/APR

Direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić izjavio je danas da je u Srbiji od 24. februara, kada je počeo rat u Ukrajini, otvoreno 318 firmi čiji su osnivači iz Ruske Federacije.

-Od toga je 95 privrednih društava i 223 preduzetnika. Ako posmatramo ukupan broj novoosnovanih firmi od početka ove godine to je nešto manje od tri procenta od ukupno registrovanih, rekao je on za RTS.

Naveo je da se u mnogo manjoj meri otvaraju i firme čiji su osnivači iz Ukrajine i takvih je od početka rata registrovano šest.

Kada je reč o delatnosti kojima se te firme bave, rekao je da se radi o nespecijalizovanoj trgovini na veliko, konsultantskim aktivnostima povezanima sa poslovanjem i računarskom programiranju.

Prema njegovim rečima, kada se gleda samo segment novoosnovanih firmi od 24. februara, tu je dominantna šifra delatnosti računarsko programiranje.

- To nam govori da ovaj broj nije nikakav trend već samo posledica trenutnih međunarodnih okolnosti i verovatno pokušaj naše privrede da završi neke tekuće poslove, napomenuo je Lučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike