Vučić: Srbija svega ima, po nižim cenama bilo gde u Evropi!

27.03.2022

07:53

0

Vučić je naveo da Srbija ima stabilne javne finansije, podsetivši da će mladi početkom juna dobiti još po 100 evra, te da su penzioneri već dobili 20.000 dinara

Vučić: Srbija svega ima, po nižim cenama bilo gde u Evropi!
vucic prva tv12 - Copyright Printscreen/Prva tv

Vučić je kazao da država nije igrčka i da je to ozbiljnija stvar od nečijih želja i prioriteta. To je, kako je rekao, složen sistem u kojem morate da poznajete sve.

- Što se tiče snabdevenosti biće svega i ima svega. Ima i po nižim cenama nego bilo gde u Evropi, ali da li su dovoljno niske, naravno da nisu i ne mogu biti više. Naše je da sačuvamo kakav-takav pozitivan rast ove godine - rekao je Vučić.

Na navode opozicije, da vladajuća struktura drži veštačke cene, predsednik odgovara:

- Pa kako veštački? Nama je kurs već deset godina 118 dinara, pa to ne može da bude veštački. Brašno tip 500 je 46 dinara. U Hrvatskoj će ići na dva evra, negde i do 10. Hleb će odjednom postati luksuzna hrana, ali ne i za Srbiju. Mleko kod nas imate Meggle od 77 dinara do Moje kravice od 94. Ulje svugde raste, mi imamo najbolju cenu. Već postoje ograničenja i u Grčkoj i Italiji. Nama je potrebno oko 84.000 tona za našu potrošnju, ostaju nam značajne količine za izvoz. 

On je podosetio da su procene i MMF-a bile da će Srbija imati rast od 4,5 odsto ove odine, ali će se ti procenti svima smanjiti za 1,5 odsto, a veruje da će Srbiji smanjiti za jedan - na 3,5 odsto. - Kada bismo to uspeli onda nema zime - rekao je Vučić i dodao da se plaši da će inače stvari biti sve teže.

Vučić je naveo da Srbija ima stabilne javne finansije, podsetivši da će mladi početkom juna dobiti još po 100 evra, te da su penzioneri već dobili 20.000 dinara.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike