"Hlebno zlato poskupljuje. Što se nas tiče, mi smo bezbedni": Vučić istakao važnost dosad učinjenog u borbi sa krizom

23.03.2022

20:35

0

Oni kažu da ja lažem kada kažem da imamo hrane, svega dovoljno, između ostalog je rekao predsednik

"Hlebno zlato poskupljuje. Što se nas tiče, mi smo bezbedni": Vučić istakao važnost dosad učinjenog u borbi sa krizom
vucic rtv - Copyright Printscreen/RTV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Signal" na RTV, podsetio je na krizu sa prehrambenim proizvodima koja je pogodila svet, ističući našu zemlju kao jednu od onih koja ima dovoljno svega.

- Rusija i Ukrajina su drugi i četvrti proizvođači pšenice u svetu. Sad kad imate jedan Egipat koji je ogroman potrošač, kako ćete da dovučete to do Egipta. Što se nas tiče, sutra ide jedan deo pšenice u Albaniju, 30000 tona, to će biti izuzetak od odluke, cena je dobra. Cena hleba će da ide gore, hlebno zlato poskupljuje. Što se nas tiče, mi smo bezbedni, čak i da nemamo žetvu u julu i avgustu. Uvek ćemo pomoći i Srpskoj i Bosni i Hercegovini, i Makedonija je tražila... Što se tiče zemalja članica Otvorenog Balkana, za to je i napravljen.

Dodao je i šta je potrebno Srbiji i ko je tražio pomoć države. 

- Mi se nažalost nalazimo u izbornoj kampanji. Tada je ljudima koji su protiv vlasti sve dozvoljeno. Oni kažu da ja lažem kada kažem da imamo hrane, svega dovoljno. Nabavili smo i mleko u prahu. Prvo nam se javila fabrika sladoleda, tražili su pomoć države, nama su se smejali kada sam to rekao. Mleko u prahu je važno i za konditorsku industriju, naravno i za sve ljude. Naći ćemo i palmino ulje, jer nam je i to bitno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike