Žig „čuvarkuća“ za 81 proizvod, prvi put uključene građevinska i hemijska industrija

16.10.2020

10:29 >> 13:19

0

Žig „čuvarkuća“ za 81 proizvod, prvi put uključene građevinska i hemijska industrija
Copyright Pixabay

Pravo na žig “čuvarkuća”, Savet za odlučivanje o pravu korišćenja kolektivnog žiga potvrdio je za 81 proizvod tekstilne i prehrambene industrije, kao i za prve proizvode srpske građevinske i hemijske industrije, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Za žig “čuvarkuća” prvi put su konkurisali proizvodi hemijske i industrije građevinskog materijala, a pravo na žig osvojili su blokovi i crep firmi AD “Polet” i “Vinerberger”.

Ovo pravo je potvrđeno i za 17 proizvoda kompanije “Tekstil”, tri proizvoda “Deleza” stvorena u saradnji sa lokalnim proizvođačima, za po jedan proizvod “Rubina”, Podruma “Lukić” i PIK Bečeja, za osam proizvoda “Sunoka”, sedam kompanije “Vrtlari”, tri proizvoda firme “Hof”, šest “Hajnekena Srbija”, tri “Delikosa” i 20 “Polet-keramike2.

Sekretar Udruženja za građevinsku industriju Privredne komore Srbije Ivana Vuletić kaže da je važno što su prve “čuvarkuće” ovog sektora proizvodi renomiranih kompanija, sa dugom tradicijom na domaćem tržištu, čije poslovanje je dodatno unapređeno i stranim investicijama.

Ona je pozvala i ostale firme građevinskog sektora da se prijave, jer će, kako je istakla, žig „čuvarkuća“ biti dodatna potvrda kvaliteta proizvoda, kako za individualnu gradnju, tako i za izvođače velikih građevinskih projekata.

Predstavnici kompanija “Polet-keramika2, DOO Novi Bečej i AD “Polet”, članica “Nekse grupe”, očekuju da će zahvaljujući žigu “čuvarkuća” njihovi proizvodi, kao proizvodi domaćeg porekla koje prave naši radnici, dobiti tretman kakav zaslužuju u projektima koje finansira ili sufinansira država.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike