POBEDNIČKI: Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma - Srbija lider digitalne revolucije!

10.03.2022

12:29

0

Lučić je naglasio da je Četvrta industrijska revolucija ogromna šansa i za inovativne kreativne ljude iz naše zemlje

POBEDNIČKI: Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma - Srbija lider digitalne revolucije!
Vladimir Lučić, generalni direktor Telekom Srbija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Srbija ima odlične osnove za uključenje u takozvanu Četvrtu industrijsku revoluciju, mi imamo realni potencijal da budemo ne samo regionalni lider na polju digitalnih inovacija i usluga, već i više od toga. Potpuno sam siguran da će digitalizacija biti ključna za naš kompletan privredni razvoj i drago mi je da Telekom u tome može da pomogne, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

U gostovanju na TV Happy posle učestvovanja na Kopaonik biznis forumu, Lučić je naglasio da je Četvrta industrijska revolucija ogromna šansa i za inovativne kreativne ljude iz naše zemlje.

Kako je objasnio, digitalizacija će omogućiti stvaranje mnogo novih kreativnih poslova, gradiće se humanije društvo, a praktično ceo svet će biti jedno zajedničko tržište. 

- Razvoj novih tehnologija će mnogo značiti za razvoj Srbije, iz ugla povećanja izvoza, zapošljavanja mladih i globalne promocije naše zemlje, a telekomunikacije su jedna od ključnih osnova za razvoj digitalnog društva, digitalnih servisa i komunikacija - poručio je Vladimir Lučić.

Predstavnici države uspešno uverili privredu da će Srbija i u budućnosti do 2030. godine imati kontinuitet privrednog rasta, stabilnosti kursa i povećanja plata

U tom kontekstu je važan i Fond za investiranje u startapove, koji je Telekom pokrenuo, sa idejom pomaganja mladim inovativnim preduzetnicima koji će moći da izvoze svoje proizvode i usluge u svet. Prve ideje biće izabrane, kako je najavio, krajem ovog meseca i početkom aprila.

Vladimir Lučić je naglasio i da su ministar finansija Siniša Mali i guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković u svojim nastupima na Kopaonik biznis forumu uspešno uverili predstavnike privrede da će Srbija i u budućnosti do 2030. godine imati kontinuiran privredni rast, stabilnost kursa i povećanje plata.

On je ujedno pohvalio strategiju privlačenja direktnih stranih investicija u našu zemlju.

- Dovođenje velikih investitora u Srbiju je veoma važno i dobro za našu zemlju, multinacionalne kompanije kada kod nas presele deo proizvodnje donose nove tehnologije kojima naši ljudi sada imaju pristup, i naravno stvaraju veliki broj novih radnih mesta, za šta domaći kapital u mnogim privrednim granama ne bi bio u stanju. Takođe, dolazak najvećih stranih korporacija znači stabilnost i predvidivost. Fantastičan je uspeh države Srbije to što stalno povećavamo direktne strane investicije i pored raznih globalnih kriza, to je sada mnogo teže nego prethodnih decenija kada se Srbija tek otvarala - zaključio je generalni direktor srpskog Telekoma Vladimir Lučić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike