Ostaje samo Er Srbija? Aeroflot obustavlja sve međunarodne letove

05.03.2022

12:23

0

Autor: 24sedam

"Aeroflot" obustavlja sve međunarodne letove od 8. marta, objavila je ruska aviokompanija

Ostaje samo Er Srbija? Aeroflot obustavlja sve međunarodne letove
Avion "Aeroflota" - Copyright Profimedia

"Aeroflot" je najavio da će već od 6. marta prestati da prima putnike sa povratnim kartama na međunarodne letove ako je datum povratka posle 8. marta.

Letovi unutar Rusije i za Minsk u Ukrajini će biti nastavljeni.

Putnici na međunarodnim letovima sa jednosmernim kartama sa polaskom iz Ruske Federacije biće prihvaćeni za prevoz do okončanja leta a putnici otkazanih međunarodnih letova mogu da podnesu zahtev za povraćaj u celosti cene karte, navodi se u saopštenju kompanije.

Za putnike koji će ostati u inostranstvu do prekida letova, aviokompanija će učiniti sve da organizuje njihov povratak u Rusiju.

Aeroflot je prethodno, krajem februara, otkazao sve letove ka evropskim destinacijama nakon što je Evropska unija odlučila je da potpuno zatvori vazdušni prostor za ruske letelice kao deo sankcija zbog ruskog oružanog napada na Ukrajinu.

U međuvremenu je srpsko- emiratsko aviokompanija „Er Srbija“ povećala broj letova za rusku prestonicu, ali je pitanje da li se sada „zatvara rusko nebo“ ili će potez Aeroflota ostati izolovan.

Petar Vojinović sa avioportala "Tango siks" je ukazao pre nekoliko dana da je karta do Moskve znatno poskupela i umesto ranijih oko 300 evra danas košta 1.000 i više evra.

Zbog evropskih sankcija i obustave letova njihovih kompanija aviosaobraćaj preuzimaju bliskoistočne kompanije „Emirejts“, „Katar ervejz“ i „Turkiš erlajnz“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike