Šta su "letovi koji ne idu nigde" i zašto postaju sve popularnija "destinacija"?

20.02.2022

09:30

0

Ovakva ideja, ma koliko zvučala besmisleno, otvorila je potpuno nove horizonte mnogim avio-kompanijama koje se bore sa opstankom

Šta su "letovi koji ne idu nigde" i zašto postaju sve popularnija "destinacija"?
profimedia-0616687516 - Copyright Profimedia

Od samog početka pandemije mnoge avio-kompanije su "parkirale" svoje avione, i kako ne bi potpuno propale, morale su da pronađu alternativne načine finansiranja. Jedan od takvih novih prihoda je i let avionom koji ne vodi nigde.

"Letovi koji ne idu nigde" je akcija koju sve više avio-kompanija uvodi u svoju svakodnevnu praksu. 

Radi se o organizovanju letova koji počinju i završavaju se na istom aerodromu. Pre pandemije ideja o avio-prevoznicima koji reklamiraju letove u kojima putnici sleću na isto mesto sa kog su poleteli bila bi gotovo nezamisliva.

U Japanu, Singapuru i Australiji jednočasovni ili dvočasovni letovi sa povratkom na početni aerodrom postali su vrlo popularni među ljudima željnih avio-putovanja, gde se putnici praktično samo "provozaju" avionom.

Ovakva ideja, ma koliko zvučala besmisleno, otvorila je potpuno nove horizonte mnogim avio-kompanijama koje se bore sa opstankom. 

U Ukrajini je, na primer, sve više kompanija koje se bave organizacijom obilaska Čerenobilja avionom, gde se u niskom letu može obići ceo teren nekadašnje nuklearne katastrofe.

Sve više ovakvih letova se očekuje u bliskoj budućnosti, i svaki od njih će trajati maksimalno do tri sata. Na taj način biće omogućeno turistima da posete neke destinacije, makar iz aviona, a avio-kompanije će imati obezbeđenu egzistenciju, na neki način.

Ovi letovi su ponudili su jedinstvene prilike putnicima koji su propustili iskustvo letenja i uzbuđenja putovanja, što omogućava da kompanija ostane u poslu, održavajući avione aktivnim i istovremeno promovišući nacionalni turizam.

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/B92

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike