CarGo kupio taksi firmu, traži 1.200 dozvola

09.02.2022

10:41

0

„CarGo“ je danas saopštio da je kupio taksi privredno društvo i da je predao zahtev za izdavanje 1.200 taksi dozvola gradskom Sekretarijatu za saobraćaj - Sektoru za auto taksi prevoz

CarGo kupio taksi firmu, traži 1.200 dozvola
Izvor CarGo - Copyright Promo:CarGo

Kompanija „CarGo“, koja stoji iza aplikacije za posredovanje u prevozu putnika javnom saobraćaju, saopštila je da je kupila taksi privredno društvo koje posluje na tržištu još od 1994. godine i da je od beogradskog Sekretarijata za saobraćaj - Sektora za auto-taksi prevoz zatražila izdavanje 1.200 dozvola.

Iz firme ocenjuju da je kupovina privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole, jedan je od najboljih načina da se situacija sa taksistima reši na miran način.

Po najnovijoj zvaničnoj studiji u Beogradu nedostaje 1.700 taksi vozila, ukazao je „CarGo“ u saopštenju i naveo da taksisti, "njihove javne i tajne vođe", zahtevaju da se registruju, a da dozvole nadležni ne daju.

"Ovo je potpuno ispravan i legitiman zahtev i nadamo se da će odgovor nadležnih biti legalan i u skladu sa onim što poručuju. Upravo iz tog razloga nismo izašli na ulice. Kupovinom taksi privrednog društva i predajom taksi dozvola, jednom za svagda želimo da stanemo na put kartelima i otvorimo put za normalan život u Beogradu“, zaključili su u saopštenju.

Taksi udruženja su proteklih dana izneli zahteve za poskupljenjem usluge i gašenje „CarGo“ platforme, te zapretili zatvaranjem ulica, ukoliko im se ne ostvare zahtevi. „CarGo“ je inicirao organizovanje kontra protesta i u međuvremenu preinačio zahteve, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike