CarGo predstavio svoj prvi superbrzi punjač za električne automobile

21.12.2021

10:28

0

Jačina punjača 50 kilovata, a za punjenje potrebno do sat vremena

CarGo predstavio svoj prvi superbrzi punjač za električne automobile
cargo - Copyright Promo/CarGo

Kompanija "CarGo" predstavila je svoj prvi superbrzi punjač u Beogradu, što je samo prvi u nizu dodatnih punjača čija je kupovina u toku, kao i postavljanje.

Direktor kompanije "CarGo Technologies" Vuk Guberinić rekao je da je punjač jačine 50 kW još jedan doprinos kompanije "CarGo" zelenoj agendi Srbije.

- Ovaj punjač namenjen je članovima Udruženja CarGo koji pružaju uslugu električnim automobilima. Pored postojećih, ni ovaj punjač nije dovoljan za potrebe samih partnera. Nastavićemo sa predvodničkom ulogom u ovom domenu, a ujedno se nadamo da je ovo dodatan podstrek za instaliranje novih punjača. Sa većim brojem punjača biće i veća zainteresovanost građana za električne automobile - rekao je Vuk Guberinić.

"CarGo Technologies", kompanija sa najvećim brojem pređenih zelenih kilometara u Srbiji, već dve godine radi sa električnim automobilima. "CarGo" je nedavno predstavio i brend električnih automobila MG, koji je samo jedan u nizu električnih automobila.

- Novi automobil britanskog brenda kupila je najveća kineska fabrika automobila "Saic Motors". Elektrifikacija je nezaustavljiv trend u svetu, a taj trend došao je i u Srbiju. Pored ciljeva iz domena održivog razvoja, isplativost električnih automobila se više puta pokazala u praksi - zaključio je Guberinić.

Između 45 minuta i sata potrebno je da se automobil napuni od nula odsto do potrebnog kapaciteta baterije. Kupovinu i ugradnju punjača finansirala je kompanija "CarGO".

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike