Zrenjaninska fabrika vode prodata za 417 miliona dinara

20.01.2022

13:30

0

Fabrika vode prodata je na osnovu založne izjave, a kupac je firma "Pannonian water"

Zrenjaninska fabrika vode prodata za 417 miliona dinara
Printscreen/ Youtube

Javni izvršilac Dragan Nikolić potvrdio je danas za Tanjug da je Fabrika vode Zrenjanin prodata firmi "Pannonian water" po ceni od 417 miliona dinara.

On je ocenio i da je fabrika prodata po fer ceni, jer je taj iznos polovina od procenjene vrednosti, a inače se, kako kaže, postigne cena od oko 30 odsto.

Nikolić je rekao da su papiri za upis novog vlasnika u list nepokretnosti predati pa dalji postupak zavisi od Katastra nepokretnosti.

Nikolić je podsetio da su prodaji firmi "Pannonian wateru" koja je realizovana kroz neposrednu pogodbu, prethodile dve javne licitacije za koje nije bilo nikakvog interesovanja. On je objasnio da je fabrika vode prodata na osnovu založne izjave te da prvenstvo namirenje ima izvršni poverilac Erste banka.

Prema podacima Agencija za privredne registre, beogradska firma kupac registrovana je početkom novembra prošle godine. Njen jedini vlasnik je "Emserb water FZE" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Dubajiu.

Među četiri zakonska zastupnika-direktora Panoniana jedino domaće lice je Branislav Zec, dok su ostali sa pasošima Kanade, Indije i Velike Britanije. Prema registraciji, pretežna delatnost Panoniana je sakupljanje, prečišćavanje i distribucija vode.

BONUS VIDEO:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug