Jutros poleteo prvi avion na relaciji Kraljevo - Istanbul

05.01.2022

08:35

0

Autor: 24sedam

Sa aerodroma „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva jutros u 8.26 časova je poleteo prvi avion na relaciji Kraljevo - Istanbul, objavljeno je na sajtu Aerodromisrbije

Jutros poleteo prvi avion na relaciji Kraljevo - Istanbul
Air Serbia - Copyright Promo/Er Srbija

Direktor aerodroma „Morava“, Dragan Bugarinović rekao je za RTS da će avioni na ovoj relaciji sledeće dve godine leteti dva puta nedeljno i to sredom i subotom.

Naveo je da je interesovanje putnika za letove za Istanbul sa ovog aerodroma veliko i da će se, ako bude potrebno, uvesti i dodatni avioni.

- Karte za ovaj let su puštene u prodaju tek pre sedam dana i zadovoljni smo brzinom njihove prodaje - naveo je Bugarinović.

Jutrošnjim prvim letom sa aerodroma „Morava“ za Istanbul, ovaj turski grad postao je prva destinacija u mreži „Er Srbije“ do koje se letovi obavljaju sa sva tri aerodroma u Srbiji, izjavio je viši menadžer prodaje u ovoj kompaniji Boško Rupić.

Kako se navodi u saopštenju „Er Srbije“ karte za letove na ovoj liniji koštaju od 3.068 dinara u jednom pravcu, dok je najniža cena povratne karte 6.844 dinara. Avioni na relaciji Kraljevo - Istanbul leteće dva puta nedeljno, sredom i subotom, a tokom letnje sezone očekuje se i uvođenje sezonskih letova Er Srbije na linijama Kraljevo - Solun i Kraljevo – Tivat.

Srpsko-emiratska aviokompanija će na novim linijama iz Kraljeva leteti do kraja sledeće godine i to na osnovu rezultata tendera koji je raspisala Vlada Srbije, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike