U 2021. zaposleno 9.500 novih radnika u Srbiji

30.12.2021

15:12

0

Ministarstvo privrede, u proteklih godinu dana, ova radna mesta obezbedilo je kroz 49 ugovora kojim su otvorene nove i proširene postojeće fabrike

U 2021. zaposleno 9.500 novih radnika u Srbiji
Copyright Profimedia

Ministarstvo privrede, u proteklih godinu dana, obezbedilo je posao za 9.500 novih radnika kroz 49 ugovora kojim su otvorene nove i proširene postojeće fabrike, navela je ministarka Anđelka Atanasković čestitajući građanima Srbije predstojeće praznike.

Ministarka je istakla da je kroz programe finansijske podrške malim i srednjim preduzećima, tokom 2021, Ministarstvo obezbedilo investicije od 11 milijardi dinara, dok je u 56 opština i gradova širom Srbije realizovalo 76 infrastrukturnih projekata.

- Moj cilj je da nastavimo ovaj razvojni trend i uradimo što je više moguće za budućnost naše dece, kao i svih građana Srbije. Uverena sam da velikim radom i trudom, možemo postići velike rezultate, kao što je prethodna godina i pokazala - poručila je ministarka.

Ocenila je da je prethodna godina sa sobom donela brojne izazove, ali i da su mnogi od njih, prevaziđeni zahvaljujući zajedničkim snagama i ujedinjenim radom ministarstva i građana Srbije.

- Volela bih da taj duh i slogu prenesemo i u godinu koja je pred nama - zaključila je Atanaskovićeva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike