Mali najavio pomoć firmama: 10 miliona evra podrške, isplata sledeće nedelje, a evo i ko sve treba da je očekuje

24.11.2021

19:24

0

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćen još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport

Mali najavio pomoć firmama: 10 miliona evra podrške, isplata sledeće nedelje, a evo i ko sve treba da je očekuje
Tan2021-11-15_141653701_1 - Copyright Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas će sledeće sedmice na račune 309 sportskih klubova biti uplaćeno 1,2 milijarde dinara, odnosno oko 10 miliona evra. On je rekao da će na sutrašnjoj sednici Vlade biti usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

- Reč je o karateu, atletici, tekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, tenisu, džudou, streljaštvu, košarci, odbojci, vaterpolou, rukometu. Svi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiće novčanu pomoć od Vlade Srbije - rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćen još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

- Ogromna podrška našem sportu, našim sportstima iako vlada i dalje velika kriza koja je izazvana kovidom-19. Mi od ulaganja u sport ne odustajemo, i to ne samo u sportsku infrastukturu - rekao je Mali.

On je podsetio da su u budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte.

Mali je rekao da se nastavlja i izgradnja fudbalskih stadiona po celoj Srbiji.

- Važno nam je da pokažemo podršku i sporskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca i za opremu i za sportska tamičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima - rekao je Mali.

Uskoro i pomoć građanima

Prijava za 20 evra države pomoći počela je 15. novembra i traje do kraja meseca. Ta pomoć će prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobama koje izdržavaju zatvorsku kaznu - 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti ostali građani.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike