Prijava počinje danas, a evo kada leže 20 evra na račune građana!

15.11.2021

08:53

0

Osam milijardi evra smo ukupno uložili da pomognemo našoj privredi, da pomognemo građanima Srbije, istakao je ministar Siniša Mali

Prijava počinje danas, a evo kada leže 20 evra na račune građana!
20 evra pomoc - Copyright Pixabay

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da prijava za dodatnih 20 evra počinje danas i da će za tu pomoć moći da se prijave svi građani koji se nisu prijavili za prethodnu pomoć, dok svi koji su dobili po 30 evra u maju i novembru ne moraju da se prijave.

-Mi smo ovu prijavu otvorili za one koji su u međuvremenu postali punoletni, koji su dobili državljanstvo, prebivalište, koji su se predomislili da ipak hoće da dobiju deo pomoći od države. Ja sam u osam sati dobio informaciju da se 3.500 građana prijavilo za ovu pomoć-kazao je Mali.

Istakao je da će pomoć prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobe koje izdržavaju kazne - 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti ostali građani.

-Osam milijardi evra smo ukupno uložili da pomognemo našoj privredi, da pomognemo građanima Srbije. Svako obećanje koje smo dali isplatili smo i ispunili smo i u dan i u dinar. Zato imamo planiranu i projektovanu stopu rasta od preko sedam odsto za ovu godinu, a s druge strane smo sačuvali makroekonomsku stabilnost -naveo je Mali.

Dodao je da će udeo javnog duga Srbije u bruto društvenom proizvodu biti 58,2 odsto, što je, kako je naveo, ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike