Ministar Mali o uplati 50 evra: Evo šta se dešava ako ste u međuvremenu promenili banku ili ugasili račun

20.10.2021

12:25

0

Autor: M. M.

Svi punoletni građani Srbije imaju pravo na još po 50 evra (5.878 dinara) do kraja ove godine

Ministar Mali o uplati 50 evra: Evo šta se dešava ako ste u međuvremenu promenili banku ili ugasili račun
Tanjug/Zoran Žestić/Pixabay

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da sve punoletne državljane Republike Srbije, koji su se za to prijavili, do kraja godine očekuje isplata 50 evra.

Naime, prvo će biti isplaćeno 30 evra od 1. novembra, a zatim i 20 evra u decembru.

 

 

- Ukoliko ste u međuvremenu promenili banku i ugasili račun, u toj istoj banci ćemo vam otvoriti namenski račun na koji ćemo vam uplatiti novčanu pomoć. Za one koji su u međuvremenu postali punoletni, ili se nisu prijavili za 30+30 evra, prijava preko portala Uprave za trezor za dodatnih 20 evra će trajati od 15. do 30. novembra. Nastavljamo sa podrškom našim građanima - poručio je ministar.

24sedam

Svi punoletni građani Srbije imaju pravo na još po 50 evra (5.878 dinara) do kraja ove godine, na ime državne pomoći zbog pandemije. Prvi deo, odnosno 30 evra (3.527 dinara), stiže na račune već 1. novembra, a ostatak u decembru.

Ipak, svih 50 evra dobiće samo oni građani koji su se prijavili za finansijsku podršku u aprilu ove godine, dok oni koji su to propustili (a punoletni su ili su to u međuvremenu postali) mogu da se prijave za 20 evra (2.351 dinar) koji će građanima biti isplaćeni u decembru

Kada kreće prijava?

Kako su istakli u Ministarstvu finansija, prijavljivanje za 20 evra počinje od 15. novembra, a trajaće do kraja meseca (do 30 novembra). Iako će detalji prijavljivanja tek biti saopšteni, tehnički se ta procedura neće mnogo razlikovati od ranijih načina prijave.

Naime, postupak je jednostavan i zahteva samo nekoliko klikova preko portala Uprave za trezor, za one koji se odluče da se prijave putem interneta, ili jedan telefonski poziv kol centru (broj telefona biće objavljen pred početak prijavljivanja).

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi