Imovina propalih banaka na prodaji: U Beogradu na aukciji zgrada Uniona a Univerzala širom Srbije

19.11.2021

09:33

0

Nekretnine propalih banaka MB Union banke i Univerzal banke „na doboš“ su stavile dve državne institucije - Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i Agencija za osiguranje depozita

Imovina propalih banaka na prodaji: U Beogradu na aukciji zgrada Uniona a Univerzala širom Srbije
Copyright Profimedia

Nekretnina na beogradskoj opštini Savski venac, u vlasništvu „MB Union banke“ u stečaju, čija je vrednost 1,8 miliona evra, ponuđena je na prodaju.

Radi se o 826 kvadratnih metara objekta u Ulici Mihaila Bogićevića, navela je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Minimalna prihvatljiva ponuda je 80 odsto procenjene vrednosti.

Ponude se podnose do 10. decembra, a njihovo javno otvaranje zakazano je za 20. decembar.

Na aukciji 15 nekretnina Univerzal banke

Više nekretnina u vlasništvu „Univerzal banke“ u stečaju u raznim mestima Srbije, čija je vrednost od 17,5 do 1,85 miliona evra, ponuđeno je na prodaju.

Agencija za osiguranje depozita, kao stečajni upravnik, u odvojene prodaje pustila je 15 nekretnina, od kojih je najskuplja zgrada poslovnih usluga u Francuskoj ulici u centru Beograda, čija je procenjena vrednost 1,85 miliona evra.

Zgrada poslovnih usluga u Šapcu procenjena je na 403.000 evra, a na prodajnoj listu su i poljoprivredne zgrade u Vitanovcu kod Kraljeva koje su procenjene na 241.000 evra, poslovni prostor u Vranju od 130.000 evra i objekat trgovine u Starčevu vredan 101.000 evra.

Među najjeftinijim nekretninama iz stečaja „Univerzal banke“ prodaju se porodična zgrada u Crvenki za 17.500 evra, zemljište u Biljači kod Bujanovca ponuđeno je 18.400 evra, dok su nekretnine kod Lazarevca procenjene na 17.600 evra.

Na listi prodaje su i nekretnine u Kragujevcu, Kruševcu, Valjevu i Kraljevu.

Imovina se prodaje javnim prikupljanjem ponuda koje se dostavljaju do 20. decembra a čije otvaranje je najavljeno za 24. decembra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike