Pare za mali i srednji biznis: Kreditna linija EBRD od pet miliona evra

27.10.2021

10:51

0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je pet miliona evra kredita za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji

Pare za mali i srednji biznis: Kreditna linija EBRD od pet miliona evra
Foto: Profimedia

Kreditna linija EBRD se realizuje preko „Erste banke“, a finansiranje će pomoći lokalnim malim i srednjim preduzećima da dostignu najbolje industrijske standarde i primene direktive EU, navedeno je u saopštenju.

Cilj ove podrške jeste da ohrabri mala i srednja preduzeća da ulažu u dostizanje standarda EU u tri ključne oblasti: zaštita životne sredine, zdravlje i bezbednost i kvalitet proizvoda.
Mala i srednja preduzeća će takođe imati pristup savetodavnim uslugama prilagođenim njihovim potrebama i ekspertizi za uvođenje i primenu standarda i direktiva kako bi bili konkurentniji na tržištima EU.
Na raspolaganju će im biti i grantovi u iznosu do 15 procenata od ukupnog iznosa kredita po uspešnom završetku projekta.
Kreditna linija je deo šire inicijative EBRD-EU, koja ohrabruje mala i srednja preduzeća širom Zapadnog Balkana da ulažu u projekte koji poboljšavaju njihovu konkurentnost na lokalnom i inostranom tržištu.
Program se sprovodi u saradnji s Ministarstvom privrede Srbije.
EU je u dogovoru s Ministarstvom privrede odobrila dodatnih 10 miliona evra u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) za EBRD Program konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug