"Garantovana socijalna penzija, minimalan iznos 100 evra"

15.10.2021

14:35

0

To će biti potvrda da društvo vrednuje rad, posebno žena na selu, i da se odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, naveo je ministar za brigu o selu

"Garantovana socijalna penzija, minimalan iznos 100 evra"
Copyright Ilustracija/Pixabay/24sedam

Naš zadatak kao društva u celini je da u narednom periodu omogućimo da svi stariji od 65 godina, među kojima je najviše žena i to onih sa sela, postanu korisnici socijalne, garantovane penzije, izjavio je ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, na skupu organizovanom u Novoj Crnji povodom Međunarodnog dana žena sa sela, koji se obeležava danas, rekao da je to imperativ vremena u kome živimo i nešto što rade zemlje u okruženju.

- Minimalan iznos od 100 evra koji predlažemo biće im od koristi, ali će im pre svega, potvrditi neophodno lično dostojanstvo. Biće to potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da se odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i brinući o svojim porodicama - rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, sudbina sela Srbije zavisi od žena a ako mlade žene i devojke reše da ostanu u selima, da tu zasnuju porodice, onda će selo živeti.

- Ukoliko želimo da selo živi, treba da stvorimo ambijent da se mlade žene bave preduzetništvom, seoskim turizmom, da osnivaju zadruge, da imaju sopstvene izvore prihoda i budu u poziciji da planiraju, dogovaraju i odlučuju - naveo je ministar Krkobabić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike