Veliko interesovanje mladih za kupovinu kuće na selu: Dnevno stigne i do 30 zahteva za dodelu bespovratnih sredstava

13.10.2021

15:17

0

Autor: I. P.

Govoreći o uslovima za konkrus, Krkobabić je naveo da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina, da ne mogu da imaju imovinu, stan ili kuću bilo gde i da imaju želju da žive na selu

Veliko interesovanje mladih za kupovinu kuće na selu: Dnevno stigne i do 30 zahteva za dodelu bespovratnih sredstava
Copyright RINA

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da je interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom veliko i da dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

Krkobabić je rekao da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o tome da se već novim rebalansom budžeta izdvoje dodatna sredstva za taj program, zbog velikog interesovanja mladih.

- Moja poruka mladima je da konkurišu iz dana u dan, iz meseca u mesec, jer koliko su oni uporni, toliko će država biti uporna da izdvoji sredstava, rekao je Krkobabić za TV Prva.

Govoreći o uslovima za konkrus, Krkobabić je naveo da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina, da ne mogu da imaju imovinu, stan ili kuću bilo gde i da imaju želju da žive na selu.

Kuće koje se otkupljuju, dodaje Krkobabić, moraju da imaju vodu, struju, da su ograđene i da su rešeni imovinsko-pravni odnosi, a zatim država finansira mlade parove da kupe te kuće u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu.

Upitan zašto mogu samo građani do 45 godina, Krkobabić je istakao da su tu granicu odredili jer statistika u našoj zemlji pokazuje da imamo 250.000 neoženjenih mladića i 100.000 neudatih žena do 45 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike