Stižu pare za fiskalne kase: Firme od danas prijavljuju koliko im treba

15.10.2021

07:55

0

Prijavljivanje preduzeća za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije počinje danas a pare bi uskoro trebalo da budu na računima

Stižu pare za fiskalne kase: Firme od danas prijavljuju koliko im treba
Copyright Pixabay/Photo Mix

Obveznicima koji su prijavili objekte u kojima će biti fiskalne kase i broj kasa u njima, sada se prijavljuju sa zahtevom za subvencije.

Nakon obrađene prijave njima će biti uplaćeno 100 evra po svakom prodajnom mestu, kao i po svakom fiskalnom uređaju.
Oni privrednici koji nisu u sistemu PDV-a, dobiće 120 evra.

Za subvenciju nabavke fiskalnih kasa u budžetu Srbije je obezbeđeno šest milijardi dinara (51 miliona evra). Ministar Siniša Mali je najavio da će se subvencije isplaćivati konsekutivno, odmah po obradi zahteva redom po kojem su prispeli.

Prijavljivanje za subvencije, na portalu ePorezi Poreske uprave, biće moguće do 31. januara 2022.

Tranzicioni period prelaska na novu elektronsku fiskalizaciju počeće 1. novembra ove godine i trajaće do 30. aprila 2022.

Kase po novom sistemu moraju da imaju realni sektor, finansijski sektor, usluge, proizvodnja... Praktično, na listi su svi trgovci, banke, osiguravajuća društva, kladionice i kockarnice, frizeri, kozmetičari, noćni klubovi i splavovi, trgovci nekretninama, građevinske firme i izvođači, kao i privatni lekari i različite agencije...

Od ovakvog vođenja poreske obaveze nisu izuzeti ni muzeji ili galerije, svi koji se bave sportskim, zabavnim i rekreativnim delatnostima. Na spisku su i majstori i stari zanati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G.M.Š.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike