Komercijalna i NLB banka radiće kao zasebne do spajanja: Aktivni svi računi i krediti pod istim uslovima

13.01.2021

14:23

0

Klijenti neće morati da promene mobilnu aplikaciju, Internet banku, kartice, a moći će da nastave da koriste standardne usluge i postojeće kartice, poručuj

Komercijalna i NLB banka radiće kao zasebne do spajanja: Aktivni svi računi i krediti pod istim uslovima
Copyright Komercijalna banka, 24sedam.rs/Georgi Mitev Šantek

Komercijalna banka i NLB banka nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja. Klijenti će moći neometano da koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima, saopštila je Komercijalna banka, a povodom nedavno realizovane kupoprodaje u kojoj su Slovenci postali novi vlasnici Komercijalne banke.

– U predstojećim nedeljama, na raspolaganju klijentima obe banke, kao i svima koji žele da postanu deo NLB porodice, biće obiman paket dobrodošlice, uključujući i besplatno korišćenje bankomata obe banke, kao i bankomata svih članica NLB grupe – navodi se u saopštenju.

Uskoro unapređene platforme

Takođe, kako ističu, klijenti neće morati da promene mobilnu aplikaciju, Internet banku, kartice, a moći će da nastave da koriste standardne usluge i postojeće kartice.

Ministar finansija Siniša Mali i predstavnik NLB grupe na potpisivanju prodaje Komercijalne banke; Foto: Promo/Ministarstvo finansija

Kako najavljuju, u narednim godinama klijentima će ponuditi unapređenu i napredniju mobilnu/veb platformu, a o svim promenama će ih blagovremeno obavestiti.

Kada je reč o tome da li će naknade za usluge u obe banke ostati iste ili će se promeniti, u Komercijalnoj banci kažu da će do spajanja obe banke postepeno prilagođavati svoju cenovnu politiku, tako da će biti potpuno usklađene pri spajanju.

Komercijalna banka je, navode, u potpunosti posvećena izgradnji moderne i digitalizovane banke, pa će nastojati da klijentima omogući da najveći deo poslova završe bez dolaska u banku. Taj proces će, preciziraju, biti postepen, tako da će za određene usluge klijenti i dalje morati da dolaze u ekspozituru.

Mešanje i spajanje usluga

Pročitajte još

– Ušteđevina klijenata će i dalje biti sigurna. Mi smo jedan od vodećih investitora u našem regionu, i nastavićemo punu podršku srpskoj ekonomiji i rastu lokalnih kompanija i preduzeća – poručuju novi vlasnici Komercijalne banke.

Klijenti će imati mogućnost da, kako dodaju, mešaju i spajaju usluge i proizvode Komercijalne i NLB banke bez dodatnih troškova, uz prethodno otvaranje računa u sestrinskoj banci. Oni najavljuju da su trenutno u pripremi određene pogodnosti za nove klijente, koji će u narednom periodu moći da otvore račun u sestrinskoj banci pod povoljnijim uslovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike