Od EBRD 1,7 miliona evra za širokopojasni internet u srpskim selima

27.01.2021

10:26 >> 10:28

0

Donacija će obuhvatiti 90.000 domaćinstava u 600 naselja širom Srbije

Od EBRD 1,7 miliona evra za širokopojasni internet u srpskim selima
Copyright Predstavnici Vlade Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj; FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

Predstavnici Vlade Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas sporazum o donaciji vrednoj 1,7 miliona evra za projekat uvođenja širokopojasnog interneta u ruralna područja u Srbiji.

Donacija je namenjena za pripremu projektno-tehničke dokumentacije, a obuhvatiće 90.000 domaćinstava u 600 naselja širom Srbije.

Time će, kako je objasnila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, biti obezbeđeno da dve trećine domaćinstava, koja sada nemaju širokopojasni internet, budu njime pokrivena.

Sporazum su u ime Vlade Srbije potpisali ministarka Tatjana Matić i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktorka EBRD za Zapadni Balkan Žužana Hargitai; FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Matićeva je nakon potpisivanja sporazuma rekla da ovaj čin potvrđuje odlučnost Vlade Srbije da će svi građani koji su do sada bili bez interneta i na neki način izopšteni, dobiti pristup internetu, u skladu sa vremenom u kome živimo.

Pročitajte još

To se, naglašava, posebno odnosi na učenike i napominje da potpisivanje sporazuma na praznik Svetog Save ima svojevrsnu simboliku. Matić je učenicima čestitala Svetog Savu, šskolsku slavu, i poručila da će uvođenje širokopojasnog interneta podići nastavu u Srbiji na jedan viši nivo.

Sporazum su u ime Vlade Srbije potpisali ministarka Tatjana Matić i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, i direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Žužana Hargitai, u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i ambasadora Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija.

 

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike