Danas isplata novca za nezaposlene, sutra poslednji rok za prijavu za 3.000 dinara za vakcinisane

14.06.2021

07:28 >> 07:31

0

Do sada se za 3.000 dinara prijavilo 1.350.000 građana, plus milion penzionera koji ne moraju da se prijavljuju, naveo je ministar finansija

Danas isplata novca za nezaposlene, sutra poslednji rok za prijavu za 3.000 dinara za vakcinisane
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Danas počinje isplata 60 evra za nezaposlene, a svi vakcinisani penzioneri, kao i ostali punoletni građani koji su primili makar jednu dozu vakcine do 31. maja, u ovoj nedelji treba da očekuju i uplatu od 3.000 dinara na svoj račun.

– Srbija u poslednje dve godine, osim u sportu, pravi uspehe i u zdravstvu i u ekonomiji. Isplata jednog dela paketa počinje danas. Prošle nedelje smo, podsetiću, treći put isplatili pola minimalne zarade. Danas sledi isplata svim nezaposlenima – poručio je ministar finansija Siniša Mali gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Svima će biti otvoren namenski račun u Poštanskoj štedionici, naglasio je on, i već u toku dana ili sutra moći će da podignu taj novac.

– Država je u toku ove pandemije pokazala da je jaka, da možemo da budemo dovoljno kredibilni. Isplaćivali smo prvi, drugi, sada i ovaj treći paket i sva obećanja ispunjavamo – napomenuo je ministar.

Rok za prijavu, dodaje, za 3.000 dinara za vakcinisane ističe sutra. Kako je naveo, do sada se za ovu državnu “nagradu” prijavilo već 1.350.000 građana, plus milion penzionera koji ne moraju da se prijavljuju.

– To je naša namera da nagradimo građane koji su se vakcinisali, da motivišemo ljude. Mi 16. juna već isplaćujemo penzionere, a od 17. ćemo sukcesivno isplaćivati sve ostale građane – navodi ministar.

Pročitajte još

On je ocenio da su prva dva paketa pomoći očigledno dala rezultate, pa država želi da nastavi u istom smeru i sa ovim trećim paketom.

– Imali smo u prvom kvartalu privredni rast od 1,7 odsto, iako smo očekivali minimalan pad, i tako smo se našli među top pet evropskih ekonomija. Projekcije pokazuju da ćemo imati rast od preko šest odsto ove godine, pa ćemo samim tim imati više sredstava za gradnju infrastrukture, za nove autoputeve, škole, bolnice. Takođe, ekonomski rast doneće više mogućnosti i za rast plata i penzija – zaključio je Siniša Mali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Prva TV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike