Luksuzna odredišta! Mikonos favorit bogatih, saznajte koja su najskuplja letovališta u Evropi i šta nude

29.06.2024

20:10

0

Cena prenoćišta u ovom malom belom grčkom raju, prema Bukingu, doseže i do nekoliko hiljada evra

Luksuzna odredišta! Mikonos favorit bogatih, saznajte koja su najskuplja letovališta u Evropi i šta nude
Mikonos - Copyright Profimedia

Neke turističke destinacije su postale sinonim za luksuz i zna se ko tu može da letuje - samo oni sa mnogo nula na računu. Mikonos je jedno od najpoznatijih grčkih ostrva upravo po tom mondenskom momentu i astronomskim cenama za "obične" ljude". Cena prenoćišta u ovom malom belom grčkom raju, prema Bukingu, doseže i do nekoliko hiljada evra, a ista situacija i u sličnim evropskim letovalištima.

Mikonos pripada grupi ostrva Kiklade i nalazi se 150 kilometara jugoistočno od Atine. Na ovom malom ostrvu načičkane su čuvene bele kućice kojima su ispunjeni Instagram i Pinterest. 

Mikonos sa svojom dužinom od oko 15 kilometara i širinom od 10 kilometara je lokalitet koju su milijarderi gotovo zaposeli kupovinom i izgradnjom nekretnina. Pored Mikonosa, po luksuznim kompleksima u Grčkoj ovog leta izdvajaju se Santorini, Krit, Krf, ali i neka mesta na Halkidikiju.

Klijentela podigla cenu smeštaja na Mikonosu

Ultrabogata klijentela je podigla cenu smeštaja na Mikonosu.

Smeštaj u hotelu sa tri zvezdice se na Bukingu ovog jula izdaje za 35.039 dinara. To je cena prenoćišta za dve odrasle osobe, a navedeno je da je doručak uključen u cenu. Ko želi u hotel sa jednom zvezdicom više, moraće da izdvoji 10-15.000 dinara više.

Deluks apartman sa dve spavaće sobe se može iznajmiti za 29.277 dinara. Kako je navedeno u ponudi ovaj objekat, koji se nalazi u gradu Houlakia, na 1,7 km od znamenitosti Plaža Agios Stefanos, nudi smeštaj sa sezonskim bazenom na otvorenom, besplatnim privatnim parkingom i terasom. Oko 45.000 dinara košta prenoćište u većim hotelima.

Profimedia
 

Na Bukingu se mogu videti i cifre od kojih se javi blaga vrtoglavica jer cena noćenja ide preko 180.00 dinara, na akciji. Svakako jedan od najpoznatijih hotela na Mikonosu je "Santa Marina", luksuzni rizort, gde noćenje za dvoje u superior sobi košta oko 240.000 dinara, a ima soba koje koštaju oko 3.600 evra.

Kako se navodi na sajtu jedne turističke agencije, 5 noćenja za dvoje u ekskluzivnom letovalištu košta od 3.000 pa do 6.000 evra. Ponuda često podrazumeva polu i pun pansion, kao i dodatne aktivnosti za odmor, zabavu i rekreaciju.

Azurna obala za pola miliona evra

Francuska rivijera je izraz koji već sam po sebi nosi dašak glamura u sebi jer su gradovi Kan, Nica i Sen Trope postali omiljeni svetskoj eliti još od 18. veka. Mnogi su širom Azurne obale usidrili svoje luksuzne jahte jer, kako navodi Luxlife, 90% popularnosti lokacije potiče od populacije koja je ljubitelj nautike.

Pixabay
 

Jedan od najluksuznijih hotela u ovoj regiji je "Four Seasons Grand-Hôtel du Cap-Ferrat", a mi smo proverili cenu smeštaja na Bukingu. Jedna noć za dvoje košta 532.846 dinara.

Marbelja - "destinacija sa pet zvezdica"

Marbelja se našla na vrhu liste "Najbolja evropska destinacija 2024", koju je objavila Organizacija za najbolja evropska odredišta (European Best Destinations – EBD). Naime, ovaj španski grad je dobio skoro 50.000 glasova uglavnom engleskih i američkih gostiju, prenosi Blic.

Objekat koji se izdvaja po svojoj ekskluzivnosti jeste Marbelja Klub hotel. U pitanju je objekat koji je osnovao nemački aristokrata 50-ih godina. Pored smeštaja u elegantnim sobama, hotel ima mogućnost iznajmljivanja vila sa 2, 3 i 4 spavaće sobe i privatnih bazena. Cena noćenja za dve osobe košta oko 259.396 dinara, dok će 3 osobe platiti 306.000 dinara.

Pixabay
 

Zanimljivo je da hotel nudi nudi mnoge aktivnosti kao što su baštovanstvo i časovi kuvanja. Gosti hotela dobijaju besplatnu naknadu za igranje za živopisni golf teren koji se nalazi u Benahavisu, koji pripada klubu Marbelja, navodi "Carter".

Ostala mondenska mesta u Evropi

Iza Marbelje po popularnosti slede Monako, Malta, Ženeva i Batumi (Gruzija) i zauzimaju prvih pet mesta na pomenutoj evropskoj listi. Izvršni direktor EBD-a je tim povodom naveo da bogati sada teže ka manje poznatim luksuznim destinacijama kao što su Ponca, Porto Vekio, Kap Fere, Sirmione i Farska ostrva za kratkotrajne praznike, precizira on.

Italija takođe ima pregršt mesta gde se odmaraju bogataši, a "Carter" izdvaja Siciliju i poznata jezera Komo i Garda. Na mapi imućnih turista izdvajaju se još i Korzika, Španska balearska ostrva i Tunis.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike