Cene paprene, a ponude i nisu baš najbolje: Gotovo je nemoguće kupiti kuću u ovim gradovima!

14.06.2024

18:10

0

Australija je jedina druga zemlja pored SAD koja dominira na listi "nemoguće nepriuštivih"

Cene paprene, a ponude i nisu baš najbolje: Gotovo je nemoguće  kupiti kuću u ovim gradovima!
Copyright Profimedia

Svako ko bar malo prati stambeno tržište u poslednje dve decenije zna da je u mnogim zemljama, ne samo u Sjedinjenim Državama, postalo mnogo teže kupiti dom. Ipak, novi izveštaj pokazuje da je za neke kuće potrebno izdvojiti pravo bogatstvo.

Američki gradovi na zapadnoj obali i na Havajima zauzeli su pet od 10 najnepristupačnijih mesta, prema godišnjem izveštaju o dostupnosti stambenog prostora Demographic International, koji prati cene kuća već 20 godina.Možda nije iznenađujuće da su najskuplji američki gradovi za kupovinu kuće u Kaliforniji, gde su San Hoze, Los Anđeles, San Francisko i San Dijego svi ušli u prvih 10.

Havajska prestonica Honolulu takođe se pominje na šestom mestu od 94 glavna tržišta ispitana u osam zemalja, prenosi CNN.

Australija je jedina druga zemlja pored SAD koja dominira na listi "nemoguće nepriuštivih", koju predvode Sidnej i južni gradovi Melburn u Viktoriji i Adelaide u Južnoj Australiji. Ipakna vrhu globalne liste lidera je Hong Kong, kompaktno azijsko finansijsko središte poznato po svojim malim stanovima i visokim kirijama. Posebno, to je jedino kinesko tržište obuhvaćeno izveštajem.

Top 10 "nemoguće nedostupnih" gradova:

1. Hong Kong

2. Sidnej

3. Vancouver

4. San Jose

5. Los Angeles

6. Honolulu

7. Melbourne

8. San Francisco/Adelaide

9. San Diego

10. Toronto

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike