Vučević: Bez privrede, odnosno ekonomije nema razvoja države ni u jednom segmentu

14.06.2024

14:21

0

Premijer Srbije izjavio je danas da Vlada Srbije vidi privredu i Privrednu komoru Srbije (PKS) kao partnera

Vučević: Bez privrede, odnosno ekonomije nema razvoja države ni u jednom segmentu
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da Vlada Srbije vidi privredu i Privrednu komoru Srbije (PKS) kao partnera i da bez tog partnerskog odnosa i međusobnog razumevanja nema razvoja države ni u jednom segmentu.

- Nekada možda ima okolnosti koje ne vidimo na isti način, ali jedni na druge smo upućeni, i jedni bez drugih ne možemo i rekao bih da činimo jednu celinu i ovu državu - rekao je on u PKS na osmoj sednica Skupštine tog udruženja privrednika.

Tanjug/Rade Prelić
 

Vučević je kazao da bez privrede, odnosno ekonomije nema razvoja države ni u jednom segmentu, tačnije ni obrazovanja, zdravstva, odbrane, kao ni bezbednosti, kulture.

- Okosnica rada ove vlade je da mora da pravi ambijent za privredu i naš zadatak je da vam garantujemo mir i stabilnost, da imate predvidiv poslovni ambijent, da imate jasno predviđena pravila, vladavinu prava i što ravnopravnije uslove - rekao je Vučević.

On je dodao da ne može da tvrdi da će sve biti apsolutno idealno, jer kako je naveo ni u životu,kao ni u pirodici ništa nije idealno, pa tako ne može biti n i u poslu, ali sveukupni ambijent mora da uliva sigurnost, da privreda može da posluje.

- Iznad svega verujem da nam je potrebno vreme da ovo što je pred nama bude vreme novog srpskog optimizma. Verujem u bolje sutra i da imamo novu energiju, da guramo i da ne čekamo stalno nešto drugo da se desi, ili da prođe još jedna godina, pa onda će, navodno, nešto biti bolje, pa će nam se tada stvari popravljati - kazao je Vučević.

Tanjug/Rade Prelić
 

Premijer je naglasio da Srbiji treba trenutni razvoj strategijski opredeljen i da moramo da radimo brže i bolje. "Ne kažem da je kriza naša razvojna šansa, kao što su neki neodgovorni govorili, ali mislim da treba da dobro razumemo sve okolnosti, da dobro predvidimo ono što će se dešavati, i da budemo strplivi i mudri, i pre svega da imamo veru u sebe, jer bez toga ne možete da uspete", rekao je Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike