Lova nije problem, samo da se putuje

30.05.2024

16:06

0

Istraživanje pokazalo da je mlađa generacija spremna da potroši više na putovanja nego one pre nje

Lova nije problem, samo da se putuje
Ilustracija - Copyright Freepik

Generacija Z (rođeni između 1997. i 2012. godine) u SAD spremna je da na putovanja potroši više novca nego ranije, a da se za to zaduže im ne predstavlja problem, pokazuju istraživanja.

Pripadnici ove generacije navode da će potrošiti visoke svote novca, letovati duže i putovati u inostranstvo znatno češće nego pripadnici drugih generacija, pokazalo je istraživanje „Banke Amerike“ sprovedeno na 2.000 građana SAD.

Ove zaključke potvrđuje i druga anketa sprovedena u SAD, Velikoj Britaniji, Indiji, Nemačkoj i Kini koja je pokazala da 65% pripadnika generacije Z i 72% milenijalaca (gen Y, 1981-96) planira da ove godine potroši više novca na letovanje nego prošle godine.

Kako prenosi CNBC, istraživanje finansijske kompanije „Bankrejt“ je pokazalo da će se 42% pripadnika generacije Z i 47% milenijalaca zadužiti da bi finansirali svoj odmor iz snova, što je znatno više u odnosu na prethodne generacije koje su letovale uglavnom od ušteđenog novca.

Analitičarka Lindzi Reške navodi da je generacija Z postala punoletna tokom veoma turbuletnog perioda u svetu, što je ostavilo dubok trag na njihove navike.

– Oni nemaju razlog da odlažu putovanja koje žele pošto niko ne garantuje da u svetu neće buknuti neka nova pandemija, rat ili finansijska kriza – zaključuje Reške.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike