Novi trend se pojavio među roditeljima: "Da zarade na deci" krštenje deteta prave mesec pre prvog rođendana, da uzmu dupli novac?

18.05.2024

17:14

0

Hit među novokomponovanim roditeljima u Srbiji

Novi trend se pojavio među roditeljima: "Da zarade na deci" krštenje deteta prave mesec pre prvog rođendana, da uzmu dupli novac?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Obično se krštenje i prvi rođendan deteta slave u isto vreme, ali ako pitate jednu ženu iz Zrenjanina ,,došla su neka nova vremena". Kako nam priča, sve češće u svojoj okolini čuje kako roditelji prvo prave krštenje deteta koji mesec pre prvog rođendana, a potom i sam rođendan. Ideja koja se krije iza ove logike je - da dobiju dupli novac.

Iako nije pravilo, na ovakva slavlja najčešće se dolazi sa kovertom, a ako uzmemo u obzir da biste prvi rođendan slavili zajedno sa krštenjem, onda to znači da praktično dobijate samo jednu kovertu i možda nešto manje novca.

S druge strane, ostaje pomalo nejasno kako se roditeljima isplati da dva puta rezervišu restoran, s obzirom da se cene mesta sada najčešće kreću oko 30 evra pa naviše, a često se čeka i mesecima za termin.

Freepik
 

Ako se pak odlučite da proslavu prvog rođendana slavite u igraonici, to zadovoljstvo vas košta između 7.000 i 30.000 dinara.

Računica jedino ima smisla ako nakon krštenja, planirate da pripremite ručak u krugu svog doma.

Inače, kako smo pisali prošle godine, cene krštenja takođe uopšte nisu naivne. Recimo, u Pančevu je jednoj ženi traženo 17.500 dinara po detetu.

Da li vi znate nekog ko razdvaja krštenje i rođenje prvog deteta? Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike